Γιατί ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ δεν θα αντιμετωπίσει δεύτερη δίκη

Γιατί ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ δεν θα αντιμετωπίσει δεύτερη δίκη
NEW YORK, USA - JUNE 15: FTX Founder Sam Bankman-Fried leaves from Manhattan Federal Court after court appearance in New York, United States on June 15, 2023. Fatih Aktas / Anadolu Agency (Photo by Fatih Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
«Ανάσα» για τον πάλαι ποτέ «βασιλιά» των Cryptos, εν αναμονή της ποινής.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να διεξάγουν δεύτερη δίκη κατά του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης έναντι πελατών του πτωχευμένου πλέον ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Σε επιστολή που κατέθεσαν το βράδυ της Παρασκευής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το «ισχυρό δημόσιο συμφέρον» για την ταχεία επίλυση της υπόθεσής τους εναντίον του 31χρονου πρώην δισεκατομμυριούχου υπερτερεί των πλεονεκτημάτων μιας δεύτερης δίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το συμφέρον αυτό «βαραίνει ιδιαίτερα εδώ», δεδομένου ότι η προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου 2024 καταδίκη του Μπάνκμαν-Φριντ θα περιλαμβάνει πιθανότατα εντολές κατάσχεσης και αποζημίωσης για τα θύματα των εγκλημάτων του.

Υπενθυμίζεται ότι οι ένορκοι στις 2 Νοεμβρίου βρήκαν ένοχο τον «βασιλιά» των Cryptos και για τις επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας που αντιμετώπιζε.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: