Γιατί ο Τιμ Κουκ απαγορεύει στον ανιψιό του να χρησιμοποιεί τα social media

Γιατί ο Τιμ Κουκ απαγορεύει στον ανιψιό του να χρησιμοποιεί τα social media
Photo: REUTERS

Ο CEO της Apple προειδοποιεί για την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ προειδοποίησε σε μία ομιλία του στο Harlow College στο Έσεξ της Αγγλίας για τους κινδύνους που μπορεί να φέρνει η τεχνολογία στα παιδιά και τους εφήβους.

«Δεν πιστεύω στην υπερβολική χρήση της τεχνολογίας. Δεν είμαι ο άνθρωπος που λέει ότι θα έχουμε επιτυχία αν χρησιμοποιείτε την τεχνολογία όλη την ώρα», είπε ο Κουκ.

Παρότι ο ίδιος διευθύνει μία εταιρεία «γίγαντα» στον κλάδο της τεχνολογίας, ο Κουκ τόνισε πως πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν όρια στη χρήση της τεχνολογίας στα σχολεία.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον μικρό ανιψιό του, στον οποίο όπως είπε, έχει θέσει κάποια όρια. «Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν επιτρέπω. Δεν θέλω να βρίσκεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο Κουκ μιλούσε σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που εφαρμόζει το πρόγραμμα της εταιρείας «Everyone Can Code».

Σύμφωνα με τον CEO της Apple, το να μαθαίνει σήμερα κανείς να γράφει κώδικα είναι πιο σημαντικό από το να μαθαίνει μία ξένη γλώσσα. Ωστόσο, έρχεται και η ώρα που πρέπει κανείς να αφήσει τον υπολογιστή. «Υπάρχουν ακόμη θέματα που χρειάζεται κάποιος να συζητήσει και να κατανοήσει. Σε ένα μάθημα λογοτεχνίας, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τεχνολογία πολύ; Πιθανότατα όχι», είπε.

Τα σχόλια του Κουκ κατά της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βέβαια, δεν επηρεάζουν πολύ την εταιρεία του, αφού η Apple δεν εμπλέκεται με κάποια εταιρεία social media. Η εταιρεία μάλιστα δεν διέθετε επίσημο λογαριασμό στο Twitter μέχρι το 2016, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο επίσημο post.