Γιατί στην Ινδία εξοργίστηκαν και διαγράφουν το Snapchat

Γιατί στην Ινδία εξοργίστηκαν και διαγράφουν το Snapchat

Μια δήλωση που φέρεται να έκανε ο Έβαν Σπίγκελ και η αντίδραση της εταιρείας.

Σε μπελάδες έχει μπει το Snapchat σε μια πολύ μεγάλη αγορά όπως αυτή της Ινδίας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδρυτής της εφαρμογής και CEO της Snap Inc φέρεται να δήλωσε ότι το Snapchat είναι μόνο για «πλούσιους ανθρώπους» και δεν επιθυμεί να κάνει επέκταση σε «φτωχές χώρες όπως η Ινδία και η Ισπανία».

Η εταιρεία χαρακτήρισε το συγκεκριμένο περιστατικό γελοίο και αρνήθηκε την ύπαρξη μιας τέτοιας δήλωσης, αλλά αντίθετη γνώμη έχει ο Anthony Pompliano ο οποίος υπήρξε επικεφαλής για την ανάπτυξη του Snapchat το 2015. Το πρώην στέλεχος της εταιρείας ισχυρίζεται ότι η παραπάνω φράση ειπώθηκε σε συνάντηση με τον Evan Spiegel με αντικείμενο τα διεθνή σχέδια της εταιρείας.

Μετά την «αποκάλυψη», ακολούθησε πτώση της μετοχής του Snapchat και σχόλια οργής στα social media. Επίσης στην Ινδία πολλοί χρήστες της εφαρμογής άρχισαν να τη διαγράφουν.

«Αυτό είναι αδιανόητο» ανέφερε εκπρόσωπος του Snapchat. «Προφανώς η εφαρμογή είναι ελεύθερη για όλους και ο καθένας μπορεί να την κατεβάσει. Οι ισχυρισμοί αυτοί προέρχονται από έναν πρώην υπάλληλο μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη κοινότητα των χρηστών μας σε όλον τον κόσμο και φυσικά και στην Ινδία».