Γιατί τα χρήματά σας σε PayPal και Venmo βρίσκονται σε κίνδυνο

Γιατί τα χρήματά σας σε PayPal και Venmo βρίσκονται σε κίνδυνο
pexels
Σύμφωνα με μια εποπτική αρχή των ΗΠΑ.

Οι πελάτες των εφαρμογών Venmo, PayPal και CashApp δεν θα πρέπει να φυλάσσουν τα χρήματά τους σε αυτές τις εφαρμογές μακροπρόθεσμα, επειδή τα κεφάλαια ενδέχεται να μην είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, προειδοποίησε την Πέμπτη το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών.

Η ειδοποίηση έρχεται αρκετές εβδομάδες μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, της Signature Bank και της First Republic Bank, όπου παρατηρήθηκε bank run όταν φοβισμένοι πελάτες με ανασφάλιστες καταθέσεις απέσυραν μαζικά τα χρήματά τους.

Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων ασφαλίζει τραπεζικούς λογαριασμούς έως και 250.000 δολαρίων. Αλλά τα χρήματα που είναι αποθηκευμένα στο Venmo, στο CashApp ή στο Apple Cash δεν φυλάσσονται σε παραδοσιακό τραπεζικό λογαριασμό. Επομένως, εάν υπάρξει ένα συμβάν παρόμοιο με bank run με αυτές τις εφαρμογές πληρωμής, αυτά τα χρήματα ενδέχεται να μην προστατεύονται.

Ορισμένα από τα κεφάλαια μπορεί να είναι επιλέξιμα για ασφαλιστική κάλυψη, εάν οι πελάτες κάνουν συγκεκριμένες δραστηριότητες με τις εφαρμογές, είπε το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών, αλλά γενικά από προεπιλογή οι εφαρμογές δεν καλύπτονται από ασφάλιση καταθέσεων. Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης άνοιγε ένα λογαριασμό PayPal Savings, θα είχε ασφάλεια καταθέσεων μέσω της συνεργαζόμενης τράπεζας του PayPal, της Synchrony Bank. Αλλά ο γενικός λογαριασμός του PayPal δεν καλύπτεται από ασφάλιση. Για το Apple Cash, το οποίο μπορεί να ασφαλιστεί μέσω της Green Dot Bank, απαιτείται από έναν χρήστη να επαληθεύσει την ταυτότητά του για να λάβει ασφάλεια καταθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εφαρμογές πληρωμών peer-to-peer και οι οργανισμοί που προσφέρουν υπηρεσίες που μοιάζουν με τραπεζικές υπηρεσίες έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα την τελευταία δεκαετία. Η Venmo έχει πλέον περισσότερους από 90 εκατομμύρια πελάτες και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους γονείς να δημιουργούν λογαριασμούς για τα έφηβα παιδιά τους, φέρνοντας ενδεχομένως δεκάδες εκατομμύρια νέους πελάτες στην εφαρμογή.

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου συνδεδεμένο με την Apple Card της που διαχειρίζεται η Goldman Sachs. Ο λογαριασμός ταμιευτηρίου έλαβε δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις εντός ημερών από την κυκλοφορία του.

Ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας, μια οργάνωση του κλάδου που εκπροσωπεί το PayPal καθώς και τον ιδιοκτήτη του Cash App, Block, τόνισε σε μια δήλωση ότι αυτά τα προϊόντα είναι ασφαλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: