Γιατί το φετινό κινηματογραφικό καλοκαίρι δεν φαίνεται να μοιάζει (σε κερδοφορία) με του 2023

Γιατί το φετινό κινηματογραφικό καλοκαίρι δεν φαίνεται να μοιάζει (σε κερδοφορία) με του 2023
epa11348777 US actor Anya Taylor-Joy attends the UK premiere of 'Furiosa: A Mad Max Saga' in London, Britain, 17 May 2024. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα μεγαλύτερα μπλοκμπάστερ του Χόλιγουντ ξεκινούν υποτονικά.

Το Χόλιγουντ ποντάρει σε ταινίες όπως το «Furiosa: A Mad Max Saga» και το «Garfield» για να φέρει κόσμο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το καλοκαίρι, αλλά οι πωλήσεις στο box office ήταν αδύναμες κατά τη διάρκεια του κρίσιμου Σαββατοκύριακου της Memorial Day.

Η Warner Bros. υποστήριξε ότι η ταινία «Furiosa: A Mad Max Saga» έφερε 25,6 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων μέχρι την Κυριακή. Εν τω μεταξύ, η Sony αναμένει ότι το «Garfield» θα εισπράξει 31,9 εκατομμύρια δολάρια από τις συνολικές πωλήσεις του Σαββατοκύριακου Memorial Day μέχρι τη Δευτέρα. Τα κινηματογραφικά στούντιο ανέφεραν μόνοι τους τις πωλήσεις εισιτηρίων και το καθένα ανέφερε τις ταινίες του ως τη Νο 1 ταινία του Σαββατοκύριακου.

Πρόκειται για το χειρότερο Σαββατοκύριακο έναρξης της Memorial Day για το Χόλιγουντ από το 1995, όταν το «Casper» έβγαλε 22,5 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Associated Press. Οι αριθμοί δεν περιλαμβάνουν τις πωλήσεις εισιτηρίων για το 2020, όταν οι κινηματογραφικές αίθουσες ήταν κλειστές κατά τη διάρκεια του COVID.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πωλήσεις του Σαββατοκύριακου Memorial Day για τις αίθουσες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά αναμένεται να είναι μειωμένες κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, που αντιστοιχεί σε 125 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Comscore.

Για να συγκρίνουμε, το «Top Gun: Maverick» συγκέντρωσε 160 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του το καλοκαίρι του 2022, ενώ το «The Little Mermaid» του 2023 έβγαλε 119 εκατομμύρια δολάρια.

Τα κινηματογραφικά στούντιο ελπίζουν ότι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αργότερα αυτό το καλοκαίρι, όπως τα «Deadpool & Wolverine» και «Inside Out 2» της Disney, θα ενισχύσουν τα νούμερα του box office για να αντισταθμίσουν τις αρχικές υποτονικές πωλήσεις. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του «Deadpool & Wolverine» μετατέθηκε από τις 4 Μαΐου στις 26 Ιουλίου, αφού οι απεργίες των WGA και SAG-AFTRA καθυστέρησαν την παραγωγή, σύμφωνα με το Insider.

Εκτός από το «Furiosa: A Mad Max Saga» και το «Garfield», άλλες κορυφαίες ταινίες το Σαββατοκύριακο της Memorial Day είναι το «If» της Paramount, το οποίο αναμένεται να κάνει 21 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τη Δευτέρα, και το «Kingdom of the Planet of the Apes» της 20th Century, το οποίο αναμένεται να κάνει 17,1 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τη Δευτέρα. Το «The Fall Guy» της Universal αναμένεται να κάνει 7,6 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: