Γιώργος Φιλιόπουλος: Ο CEO της Enterprise Greece εξηγεί στο νέο Fortune γιατί το επενδυτικό αφήγημα της Ελλάδας παραμένει ισχυρό

Γιώργος Φιλιόπουλος: Ο CEO της  Enterprise Greece εξηγεί στο νέο Fortune γιατί το επενδυτικό αφήγημα της Ελλάδας παραμένει ισχυρό
Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη στο νέο τεύχος του Fortune αυτή την Τρίτη στα περίπτερα και ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας του Readpoint.

To «σαφάρι» για την προσέλκυση επενδυτών είναι µια διαδικασία που δεν σταµατάει ποτέ. Οι χώρες στέκονται στον παγκόσµιο χάρτη ανταγωνιστικότητας και διεκδικούν κεφάλαια που θα δηµιουργήσουν νέες ευκαιρίες, θα ανοίξουν θέσεις εργασίας και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Στην πρώτη «γραµµή» οι επιχειρήσεις, ο ιδιωτικός τοµέας και οι θεσµικοί φορείς, που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα λόγω της κρίσης έµαθαν να επιβιώνουν κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Εν µέσω της πανδηµίας COVID-19, η οποία έχει δραµατικές επιπτώσεις σε όλους τους τοµείς παγκοσµίως, αυτό που αλλάζει είναι η πολιτική και τα εργαλεία προσέλκυσης των επενδυτών. Όπως εξηγεί στο Fortune o διευθύνων σύµβουλος της Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, «ούτε ένα επενδυτικό έργο δεν έχει αναβληθεί λόγω της πανδηµίας», την ώρα που η εταιρεία στην οποία είναι επικεφαλής υλοποιεί την ψηφιακή της µετάβαση και κλείνει συνεργασίες µε τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η eBay.

Ψηφιακά σεµινάρια, διαδικτυακά workshops, νέα τεχνολογικά εργαλεία έχουν µπει στη φαρέτρα της Enterprise Greece, που καλείται να υπερκεράσει τους περιορισµούς που δηµιούργησε ο κορονοϊος στο παγκόσµιο εµπόριο, να σταθεί αρωγός για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και να δηµιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο για επενδύσεις σε τοµείς όπως η Ενέργεια, τα Logistics και η Τεχνολογία.

Ο Γιώργος Φιλιόπουλος, CEO της Enterprise Greece, μιλάει στον Editor in Chief του Fortune Τάσο Ζάχο για το νέο ψηφιακό «πρόσωπο»  της εταιρείας, για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές  εν μέσω πανδημίας, αλλά και για τις συνεργασίες  με τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η eBay.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη στο νέο τεύχος του Fortune αυτή την Τρίτη στα περίπτερα και ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας του Readpoint.