Γιούνκερ: Η Κομισιόν απέτρεψε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Γιούνκερ: Η Κομισιόν απέτρεψε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες-μέλη με πολύ αρετή και έχει ακόμα μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, αναφέρθηκε και στο ελληνικό ζήτημα και στο δύσκολο 2015.

«Αφήνουμε πίσω μας μια πολύ δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις. Ασχοληθήκαμε με το ελληνικό πρόβλημα. Η Επιτροπή κατάφερε να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν και προσέθεσε:

«Πολλοί πίστευαν ότι η Επιτροπή δεν έπρεπε να ασχοληθεί με την Ελλάδα. Το κάναμε γιατί επιθυμούσαμε να το κάνουμε, επειδή θεωρούμε πως η Ελλάδα είναι και παραμένει, ειδικά για εμένα, μία από τις χώρες-μέλη με πολύ αρετή και έχει ακόμα μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε: «είχαμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους την προσφυγική κρίση, την ουκρανική κρίση και, τέλος, την τρομοκρατία. Η λίστα των άλυτων προβλημάτων είναι μακριά και ενδέχεται να προσθέτου και νέα προβλήματα».

Τέλος, προσέθεσε με νόημα: «Τα πάντα παραμένουν δύσκολα στην Ευρώπη αλλά δεν τα παρατάμε ωστόσο είμαι εντυπωσιασμένος από τον αριθμό των αδυναμιών και των αποτυχιών που σημάδεψαν την Ευρώπη το 2015».