Η γκάφα των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ

Η γκάφα των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ

Γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία παρήγγειλε 2.000 νέα τρένα που δεν χωράνε στις πλατφόρμες!

Είτε κάποιος δεν ξέρει τι του γίνεται, είτε πρόκειται για μια εξαιρετικά οργανωμένη φάρσα. Όπως κι αν το δει κανείς, δεν μπορεί παρά να γελάσει μπροστά στη γκάφα ολκής της γαλλικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, η οποία ξόδεψε 15 δισ. ευρώ για 2.000 καινούρια τρένα που δεν χωράνε σε πολλές από τις τοπικές πλατφόρμες!

Όπως μετέδωσε το BBC, πρόκειται για ένα λάθος το οποίο θα κοστίσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στις στενές πλατφόρμες, ενώ απομένουν τουλάχιστον 1.000 ακόμη για να επεκταθούν ούτως ώστε να μη φρακάρουν τα νέα τρένα της SNCF.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, το φταίξιμο πέφτει στον κρατικό σιδηροδρομικό φορέα, ο οποίος έδωσε λάθος διαστάσεις στην SNCF – πράγμα εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κάποιος, αν αναλογιστεί ότι η εν λόγω εταιρεία υποτίθεται ότι έχει εμπειρία στο χώρο.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Frederic Cuvillier αναφέρθηκε στο «παράλογο σιδηροδρομικό σύστημα» της χώρας, ενώ τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις έχουν ηλικία πάνω από 50 έτη.

Διαβάστε ακόμη: Στα σκαριά το πρώτο ευρωπαϊκό στρατιωτικό drone