Γνωρίστε τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από το στυλ της Kate Middleton

Γνωρίστε τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από το στυλ της Kate Middleton

Μπορεί να μην γνωρίζετε την ίδια, όμως σίγουρα γνωρίζετε τις πελάτισσές της.

Η Cecile Reinaud είναι η ιδρύτρια της εταιρείας ρούχων για μητέρες με την επωνυμία Seraphine, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρις στιγμής έχει ντύσει τη βασιλική οικογένεια και πολλές από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλυγουντ. Σήμερα, η εταιρεία της κάνει το πρώτο της μεγάλο άνοιγμα στην αμερικανική αγορά.

Δημιουργίες της Seraphine έχουν φορεθεί από αστέρια της ποπ σκηνής και ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων η Gwen Stefani, η Carrie Underwood και η Kate Winslet. Όμως, οι «μετοχές» της εταιρείας ανέβηκαν κατακόρυφα όταν έγινε γνωστό πως η Cecile Reinaud είναι η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από το στυλ της Δούκισσας του Cambridge, Kate Middleton.

Η νεαρή Δούκισσα επέλεξε να φορέσει ρούχα της Seraphine κατά τη διάρκεια και των δύο εγκυμοσύνων της, συμπεριλαμβανομένου του φορέματος που διάλεξε για το πρώτο επίσημο πορτρέτο της με τον Πρίγκιπα Γεώργιο. Η προβολή της εταιρείας αφότου η Kate Middleton υιοθέτησε τα σχέδιά της ήταν πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που απολάμβανε με τις φωτογραφίες άλλων διασημοτήτων σε κουτσομπολίστικα περιοδικά.

 

«Οι διάσημες έχουν κάνει την εγκυμοσύνη της μόδας», λέει η Cecile Reinaud και προσθέτει: «Έχουν αλλάξει την αντίληψη ότι είσαι εύσωμη και πρέπει να το κρύψεις». Όταν η Kate Middleton φωτογραφίζεται με ένα κομμάτι από τις συλλογές της Seraphine, το ρούχο εξαντλείται σχεδόν αμέσως-πρόκειται για αυτό που η Cecile Reinaud ονομάζει «φαινόμενο Kate».

Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες των παπαράτσι. Σύμφωνα με τη Reinaud, πολλές είναι οι διάσημες κυρίες που ενισχύουν το προφίλ της Seraphine ανεβάζοντας φωτογραφίες τους με ρούχα της στα social media- μία ανεκτίμητη μορφή μάρκετινγκ που δεν κοστίζει στην εταιρεία ούτε δεκάρα. Βλέποντας διάσημες γυναίκες με τα ρούχα της εταιρείας οι δυνητικές πελάτισσες βεβαιώνονται για την ποιότητά τους- ένα σημαντικό στήριγμα για μία εταιρεία που πραγματοποιεί το 60% των πωλήσεών της online.

Αν και η εταιρεία εκτιμά πως θα παραμείνει προσανατολισμένη- κατά κύριο λόγο- στις online αγορές, αρχίζει ήδη τις προσπάθειες επέκτασης στις ΗΠΑ. Διαθέτει ήδη ένα κατάστημα στο Μανχάταν και βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας του δεύτερου. Εντός της προσεχούς τριετίας, η Reinaud σχεδιάζει να έχει δέκα καταστήματα στις ΗΠΑ, την ώρα που τα ρούχα της είναι ήδη διαθέσιμα σε καταστήματα όπως το Nordstrom και το A Pea in the Pod, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των πωλήσεων της.

 

Αν και αποτελεί έναν μικρό παίκτη στην αγορά, η εταιρεία που απασχολεί 70 άτομα αναπτύσσεται γρήγορα. Οι συνολικές πωλήσεις της Seraphine ανήλθαν στα 17 εκατομμύρια εντός του 2014- ποσό αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Παράλληλα, έχει προχωρήσει σε πολλές προσφορές –όχι, όμως, στην πολυτελή σειρά- και έχει δημιουργήσει μία εταιρεία υποδημάτων, τη ShoeTherapy, που εστιάζει στην παραγωγή κομψών και άνετων παπουτσιών.

Η Reinaud υποστηρίζει πως όταν έστησε την εταιρεία το 2003, οι μοντέρνες επιλογές για τις εγκύους ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτες. «Στην Ευρώπη δεν υπήρχε απολύτως τίποτα», αναφέρει. Εκείνη την εποχή η Reinaud, που γεννήθηκε στη Γαλλία, ζούσε στο Λονδίνο και εργαζόταν σε μια διαφημιστική εταιρεία. «Έβλεπα όλες τις γυναίκες στο γραφείο να μένουν έγκυες και να λένε: “Ωχ, όχι! Τι να φορέσω; Δεν υπάρχει τίποτα!”», θυμάται η Reinaud, η οποία εντόπισε με αυτό τον τρόπο το κενό στην αγορά και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα.

Φυσικά, η αγορά των ρούχων για μητέρες έχει αναπτυχθεί ραγδαία από τότε. Η Reinaud υποστηρίζει πως η Seraphine συνεχίζει να ξεχωρίσει προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών σε λογικές για την αγορά τιμές. Ο μέσος όρος των τιμών των φορεμάτων κυμαίνεται στα 90 δολάρια. «Όταν είσαι έγκυος, πρέπει να αγοράσεις πολλά καινούρια ρούχα. Όλα τα ρούχα της Seraphine έχουν σχεδιαστεί για να είναι άνετα και κατάλληλα ακόμη για τις ανάγκες της μητέρας στο μαιευτήριο. Έχω γίνει μητέρα δύο φορές και έτσι μπορώ να πω ότι παρέχουν ό,τι χρειάζεται μία έγκυος ή μία μητέρα».