Γνώριζε τελικά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τις πιθανές προβληματικές πρακτικές ιδιωτικότητας του Facebook;

Γνώριζε τελικά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τις πιθανές προβληματικές πρακτικές ιδιωτικότητας του Facebook;
epa05180317 Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks at the Facebook Innovation Hub in Berlin, Germany, 25 February 2016. Zuckerberg presented studies on Artificial Intelligence inter alia. Mark Zuckerberg, founder and chief executive of the social networking giant Facebook, has arrived in Berlin for two days of talks as Germany debates how to tackle online xenophobia and hate speech amid an influx of refugees. Facebook agreed in December 2015 to abide by German laws on hate speech on their sites in Germany, responding to complaints by the government that they are too slow to take down xenophobic abuse posted online. EPA/KAY NIETFELD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Emails του Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποδηλώνουν ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη γνώριζαν για τα εν λόγω προβλήματα καιρό πριν.

Το Facebook ανακάλυψε emails που φαίνεται ότι δείχνουν ότι ο CEO, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, γνώριζε τις πιθανές προβληματικές πρακτικές ιδιωτικότητας της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που αναφέρεται σε άτομα που είχαν γνώση επί του θέματος.

Ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων ανακάλυψε τα εν λόγω emails κατά τη διαδικασία απάντησης σε μια ομοσπονδιακή έρευνα σε θέματα ιδιωτικότητας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, κάτι το οποίο εγείρει ανησυχίες, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για την εταιρεία, αν ερχόταν στη δημοσιότητα. Η πιθανή επίπτωση που θα είχε η δημοσίευση των εσωτερικών emails ήταν μέρος του λόγου που η εταιρεία προσπάθησε να επιτύχει μια γρήγορη διευθέτηση της έρευνας από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal, που αναφέρεται σε ένα άτομο που είχε γνώση επί του θέματος.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου εξέταζε το κατά πόσο το Facebook παραβίασε τους όρους της συμφωνίας του 2012 με την Επιτροπή, που ήταν σχετικά με ζητήματα ιδιωτικότητας και τα emails που στάλθηκαν εκείνη την περίοδο, και τα οποία υποδεικνύουν ότι ο Ζούκερμπεργκ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη δεν είχαν θέσει την προσαρμογή στην εντολή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου υψηλά στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Οι μετοχές του Facebook έπεσαν κατά περίπου 2% όταν κυκλοφόρησαν τα νέα, αλλά επανήλθαν ελαφρώς.

Η εταιρεία δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα για σχόλιο. Η εφημερίδα δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να εξακριβωθεί το ποια emails έχει ζητήσει η Επιτροπή και πόσα από αυτά σχετίζονται με τον Ζούκερμπεργκ. Είναι, επίσης, ασαφές το κατά πόσο κάποιο από αυτά τα emails, που περιγράφηκαν από την Wall Street Journal, αποδεικνύουν ότι η εταιρεία παραβίασε τη συμφωνία του 2012.