Google… επί πληρωμή; Χρέωση για premium περιεχόμενο Τεχνητής Νοημοσύνης σκέφτεται η εταιρεία

Google… επί πληρωμή; Χρέωση για premium περιεχόμενο Τεχνητής Νοημοσύνης σκέφτεται η εταιρεία
The Google logo is on display at their pavilion at the Mobile World Congress in Barcelona, Spain, on February 28, 2024. Google, an American multinational corporation and technology company, is focusing on online advertising, search engine technology, cloud computing, computer software, quantum computing, e-commerce, consumer electronics, and artificial intelligence (AI), as well as its browser and the YouTube video streaming platform, among other products. (Photo by Joan Cros/NurPhoto) (Photo by Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τα στελέχη φέρονται να μην έχουν λάβει ακόμη απόφαση για το πότε ή αν θα προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση.

Σε περίπτωση που οι προβλέψεις αποδειχθούν αληθείς, αυτό θα σημάνει την πρώτη φορά που η Google, η μεγάλη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται από πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως, θα απαιτεί πληρωμή για το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με τους FT, η εταιρεία που ανήκει στην Alphabet εξετάζει το ενδεχόμενο χρέωσης για premium περιεχόμενο που παράγεται από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Φαίνεται πως η Google επανεξετάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο και μελετά την πιθανότητα να καθιερώσει ένα paywall για ορισμένες από τις βασικές της υπηρεσίες.

Αν και η Google δήλωσε ότι δεν έχει κάποια ανακοίνωση να κάνει “αυτή τη στιγμή”, η εφημερίδα αναφέρει ότι σκέφτεται την προσθήκη ορισμένων λειτουργιών αναζήτησης με Τεχνητή Νοημοσύνη στις premium συνδρομητικές της υπηρεσίες. Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν ήδη πρόσβαση στον νέο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης της Google, γνωστό ως Gemini, η εκδοχή της για το viral chatbot ChatGPT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση σχετικά με το πότε ή εάν θα γίνει υλοποίηση αυτής της τεχνολογίας, οι FT αναφέρουν ότι οι μηχανικοί της Google εργάζονται πάνω στην τεχνολογία που απαιτείται για την υλοποίησή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλασική μηχανή αναζήτησης της Google θα παραμείνει δωρεάν, με διαφημίσεις που θα εμφανίζονται μαζί με το περιεχόμενο της αναζήτησης. Αυτό θα ισχύει και για τους συνδρομητές, σύμφωνα με την αναφορά των FT.

Η Google δήλωσε ότι “δεν εργάζεται ούτε εξετάζει μια εμπειρία αναζήτησης χωρίς διαφημίσεις“. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέες premium δυνατότητες και υπηρεσίες για την ενίσχυση των συνδρομητικών προσφορών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: