Google και Twitter αποφάσισαν πως χρειάζονται ο ένας τον άλλο

Google και Twitter αποφάσισαν πως χρειάζονται ο ένας τον άλλο

Twitter και Google ξεκινούν και πάλι τη συμφωνία για τα αποτελέσματα αναζήτησης που διέκοψαν πριν από τέσσερα χρόνια.

Στις αρχές του 2015, το Twitter ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με τη Google προκειμένου να αποκτήσει ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης πρόσβαση στα περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο tweets την ημέρα. Την Τρίτη, το Google ανακοίνωσε ότι τα tweets θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται σε αναζητήσεις κινητών συσκευών, για πρώτη φορά από το 2011.

Γιατί αποφάσισαν, όμως, το Twitter και η Google ξαφνικά να συνεργαστούν και πάλι στον τομέα των αποτελεσμάτων αναζήτησης; Η σύντομη απάντηση είναι ότι και οι δύο εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν πολύ περισσότερα να κερδίσουν από το να είναι φίλοι από ό, τι όταν είναι «εχθροί». Στην πραγματικότητα, το μόνο δύσκολο μέρος της συμφωνίας είναι να καθορίσει κανείς ποια εταιρεία πρόκειται να ωφεληθεί περισσότερο.

Τι είχε διαταράξει, όμως, τις σχέσεις των δύο εταιρειών; Οι εκδοχές που έχουν γραφτεί και ειπωθεί είναι πολλές, ωστόσο οι περισσότερες συγκλίνουν στο ότι η Google θεώρησε υπερβολικές τις απαιτήσεις του Twitter όταν συζητούσαν το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας τους στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η συμφωνία Twitter- Google αναμένεται να καλύψει το κενό της Google στα social media. Κάποιες αναφορές θέλουν, μάλιστα, τη Google να μην πληρώνει τίποτα στο Twitter για τα tweets. Μπορεί κανείς να καταλάβει πόσα σημαίνει για τη Google αυτή η συμφωνία από το πόσα ποντάρει σε αυτή.

Εν τω μεταξύ, το Twitter είναι μια πολύ διαφορετική εταιρεία από αυτή που ακύρωσε τη συμφωνία της Google το 2011. Οι επενδυτές αντιλαμβάνονται πλέον τη συνολική ανάπτυξη του χρήστη και τη δέσμευσή του στις μετρήσεις ως απογοητευτικές.