H Alibaba ίσως σύντομα ξεπεράσει την Amazon

H Alibaba ίσως σύντομα ξεπεράσει την Amazon
Jack Ma, chairman of Alibaba Group Holding Ltd., gestures as he speaks at SoftBank World 2014 in Tokyo, Japan, on Tuesday, July 15, 2014. As SoftBank Corp. Chief Executive Officer Masayoshi Son pushes for a takeover of T-Mobile US Inc., the Japanese billionaire is asking banks to commit financing for a longer-than-usual amount of time, underscoring the intense regulatory review he faces. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg *** Local Caption *** Jack Ma Photo:

Μπορεί ο Τζακ Μα να γίνει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου σε αξία on retailer στον κόσμο;

Στα υψηλότερα επίπεδα από την είσοδο της στο αμερικανικό χρηματιστήριο διαμορφώθηκε η μετοχή της Alibaba την Πέμπτη. Συγκεκριμένα σημείωσε άνοδο περίπου 5% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μέσα στο 2017 οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού έχουν σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο από 90% και η αξία της Alibaba φτάνει στα 420 δισ. δολάρια. Η επίδοση αυτή την βοηθάει να πλησιάσει τον μεγάλο της ανταγωνιστή, την Amazon, που επίσης έχει μια πολύ καλή χρονιά με την αξία της να διαμορφώνεται στα 465 δισ. δολάρια (30% άνοδος της μετοχής μέσα στο 2017).

Ο παράγοντας που βοηθάει την Alibaba να ξεπεράσει σε απόδοση την Amazon είναι η πολύ ισχυρή ζήτηση στην κινεζική αγορά, που μεταφράζεται σε αύξηση εσόδων κατά 56% για την εταιρεία του Τζακ Μα, με τους καταναλωτές που ψωνίζουν μέσω κινητού να είναι όλο και περισσότεροι.

Επίσης η Alibaba επωφελείται από την αυξανόμενη ζήτηση για το cloud business στο οποίο δραστηριοποιείται με επιτυχία. Η εταιρεία, όπως και η Amazon, φιλοξενεί σελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, άλλων εταιρειών.

Επίσης στον ιδρυτή της «χρεώνονται» πετυχημένα ανοίγματα σε άλλες αγορές όπως αυτή των ΜΜΕ, καθώς η Alibaba έχει το ΥοuTube της Κίνας, το Youku Tudou και την εφημερίδα South China Morning Post.

Πάντως αν η μετοχή της συνεχίσει την πολύ καλή της πορείας και ξεπεράσει σε αξία την Amazon, δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Να θυμίσουμε ότι η αξία της Alibaba ήταν κάτι παραπάνω από 230 δις. δολάρια όταν μπήκε στη Wall Street το 2014, ενώ της Amazon τότε έφτανε στα 150 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς ο Τζακ Μα προσπαθεί να κάνει την Alibaba μια πραγματικά παγκόσμια αυτοκρατορία