H αλυσίδα που θέλει να μάθει στους Ελβετούς τα μυστικά του ελληνικού καφέ

H αλυσίδα που θέλει να μάθει στους Ελβετούς τα μυστικά του ελληνικού καφέ

Σε εφαρμογή μπήκε αυτόν τον μήνα το φιλόδοξο σχέδιο του The Coffee Project.

 

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησε τον Νοέμβριο στην Λωζάννη, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Κατσέλης με Έλληνες συνεργάτες του, με την συνδρομή του Κώστα Καλαφατά, ιδιοκτήτη της ελληνικής εταιρείας Samba Café Coffee Roasters, με τη δημιουργία ελληνικών καφέ, στο κέντρο της ελβετικής πόλης.

Στόχος του The Coffee Project, όπως ονομάζεται η αλυσίδα, είναι η γνωριμία στο ελβετικό κοινό της ελληνικής κουλτούρας καφέ και των ελληνικών εδεσμάτων, η ενσωμάτωση στα νέα καταστήματα ελληνικών προϊόντων καθώς και η πώληση συσκευασμένου καφέ σε καταστήματα στην Ελβετία.

Στις 20 Οκτωβρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο κατάστημα The Coffee Project, ενώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν εγκαινιαστεί δύο ακόμη, στο κέντρο της Λοζάνης και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στα οποία οι Ελβετοί καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικό καφέ, ελληνική τυρόπιτα και σπανακόπιτα καθώς και κρύους καφέδες, ελάχιστα διαδεδομένους στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

«Η φιλοσοφία του The Coffee Project είναι να μεταφέρουμε την κουλτούρα της ελληνικής καφετέριας στην Ελβετία καθώς και να δώσουμε τη δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες να διαθέσουν τα προϊόντα τους, σε τελική μορφή, στους Ελβετούς καταναλωτές», σημειώνει ο Βαγγέλης Κατσέλης, CEO και δημιουργός του Coffee Project.

Το τελικό προϊόν καφέ που διατίθεται και πωλείται στα The Coffee Project παρασκευάζεται στην Ελλάδα, από πρώτη ύλη που προέρχεται από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.

«Δημιουργήσαμε χαρμάνια καφέ, τα οποία ανταποκρίνονται στο κοινό της Ελβετίας και στοχεύουμε, εκτός από το δίκτυο του The Coffee Project να αναπτύξουμε μια διευρυμένη διανομή, με τον καφέ Samba, τον οποίο δημιουργούμε στην Ελλάδα, από ποιοτική πρώτη ύλη από ολόκληρο τον κόσμο», υπογράμμισε ο Κώστας Καλαφατάς.

Στόχος του The Coffee Project είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας είτε με αυτόνομα καταστήματα είτε με γωνιές καφέ μέσα σε εστιατόρια, που θα φτάσουν σε αριθμό τα 30. Παράλληλα εξετάζει την επέκταση της αλυσίδας, σε πρώτη φάση στην Γενεύη, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, έχει εντούτοις διαφορετικά χαρακτηριστικά ως αγορά, ενώ σε δεύτερη φάση την επέκταση και σε άλλες ελβετικές πόλεις.

Λίγα λόγια για την Samba Café Coffee Roasters

Η Samba Café Coffee Roasters, είναι μια αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, η οποία από το 1979 επεξεργάζεται και διανέμει, σε ολόκληρη τη χώρα, υψηλής ποιότητας ποικιλίες καφέ, όλων των ειδών. Η Samba Café Coffee Roasters, συλλέγει από τις καλύτερες παραγωγούς χώρες του κόσμου, πρώτη ύλη καφέ, την οποία επεξεργάζεται, δημιουργώντας ξεχωριστά χαρμάνια (ελληνικού καφέ, espresso, φίλτρου, βιολογικού, custom blends, ροφήματα κ.α) στην ιδιόκτητη υπερσύγχρονη μονάδα της Samba Café Coffee Roasters στην Αττική. Η Samba Café έχει δημιουργήσει το Samba Café Sensory Lab, ένα υψηλών προδιαγραφών κέντρο εκπαίδευσης όπου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια γευσιγνωσίας καφέ, Barista καθώς και σεμινάρια πιστοποίησης της S.C.A.E.