H Coca-Cola λέει «όχι» στην παχυσαρκία

H Coca-Cola λέει «όχι» στην παχυσαρκία
Photo:

Ειδικές ετικέτες θα ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό για το πόσο υγιεινό ή όχι είναι ένα προϊόν. 

Την πολιτική των εταιρειών καπνού φαίνεται πως ακολουθεί η Coca-Cola αφού αποφάσισε να τοποθετεί πάνω στα μπουκάλια που πωλούνται στη Μεγάλη Βρετανία ετικέτες που θα βοηθήσουν στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Πρόκειται για ειδικές ετικέτες σε κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο χρώμα με τις συνιστώμενες ποσότητες λίπους, αλατιού και ζάχαρης, οι οποίες θα προσδιορίζουν πόσο υγιές είναι το προϊόν.

Ο Jon Woods, γενικός διευθυντής της επιχείρησης για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία δήλωσε «Οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου μας είπαν ότι θέλουν μια εμφανή επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας σε όλα τα τρόφιμα και τα ποτά για να τους βοηθήσει να επιλέγουν τα πιο υγιή προϊόντα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους».

Η εταιρεία αποδέχτηκε το αίτημα αυτό, και θα κυκλοφορήσει τις ετικέτες κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η Jane Ellison, υπουργός υγείας στη Βρετανία συνεχάρη την Coca-Cola για την υιοθέτηση του συστήματος ενημέρωσης, ενώ ο Richard Lloyd, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας καταναλωτών Which? Προέτρεψε και άλλες εταιρείες που αρνούνται να το κάνουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:

Μην πετάτε ούτε ένα μπουκαλάκι της Coca-Cola

Coca Cola 3Ε: «Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί των πρώην εργαζόμενων»