H Coca Cola προσπαθεί να ανακαλύψει ξανά την… Coca Cola

H Coca Cola προσπαθεί να ανακαλύψει ξανά την… Coca Cola
Photo:

Η εταιρεία αναψυκτικών σκοπεύει να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων της πουλώντας περισσότερη Coca Cola!

Η λύση για την αύξηση των μειωμένων εσόδων της Coca Cola είναι πολύ απλή για το αφεντικό της, Μουχτάρ Κεντ: «Θα πουλήσουμε περισσότερη Coca Cola!»

H διάσημη φίρμα αναψυκτικών είδε τα έσοδά της να υποχωρούν κατά 2%, στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη της περιορίστηκαν στα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 17%.

Ο Κεντ, ο 62χρονος CEO της Coca Cola που συνεχίζει να αποτελεί το απόλυτο αφεντικό στην εταιρεία, δεν επιθυμεί να διαφοροποιήσει την παραδοσιακή στρατηγική της εταιρείας, ούτε να αλλάξει τις προσφορές της. Ο στόχος του είναι, απλά, να κερδίσει ξανά το κοινό.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Κεντ σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες marketing και να επανασχεδιάσει το δίκτυο διανομής. «Πιστεύω πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η WSJ, ο δρόμος για την αντιστροφή του κλίματος δεν είναι καθόλου εύκολος. Οι πωλήσεις αναψυκτικών δείχνουν μειωμένες σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και η συσκευασία διαίτης σημείωσε πτώση στις ΗΠΑ, κατά 15%, τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Κεντ πιστεύει, πάντως, πως η εταιρεία του έχει όλα τα κατάλληλα συστατικά για να πετύχει. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται, άλλωστε, και ένα πλήθος από μάρκες αναψυκτικών και ποτών αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.«Τα ανθρακούχα αναψυκτικά ήταν πάντα μια απόλαυση και πιστεύω πως πρέπει να την ανακαλύψουμε ξανά», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Τα αποτελέσματα θα δείξουν σύντομα αν η στρατηγική του Κεντ μπορεί να επιβληθεί της νέας τάσης των καταναλωτών.