H Cosco κατέθεσε προσφορά για τον ΟΛΠ

H Cosco κατέθεσε προσφορά για τον ΟΛΠ

Η κινεζική εταιρεία φέρεται να είναι ο μοναδικός «μνηστήρας»- Στις 12 Ιανουαρίου ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για το 51% του ΟΛΠ.

Η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ. Οι πληροφορίες, όμως, θέλουν τις ελπίδες των ιθυνόντων να διαψεύδονται και τελικά η κινεζική Cosco είναι η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το «άνοιγμα» των οικονομικών προσφορών και θα γίνει γνωστό και το ύψος της προσφοράς που κατέθεσε η Cosco για τον ΟΛΠ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία» ωστόσο, παράγοντες της αγοράς ανέβαζαν τις προηγούμενες ημέρες το τίμημα που μπορεί να προσελκύσει η πώληση του ΟΛΠ στα 350 εκατομμύρια ευρώ, όσο περίπου και η σημερινή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας-κυρίως λόγω της τεράστιας σημασίας, αλλά και των προοπτικών του λιμανιού.

Παράλληλα, οι ίδιοι παράγοντες επισήμαναν πως αναμένεται να υπάρξουν δεσμεύσεις για πρόσθετες επενδύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ορίζοντας πενταετίας για την αναβάθμιση του λιμένα, οι οποίες έτσι κι αλλιώς αποτελούν προϋπόθεση βάσει των όρων του διαγωνισμού για την απόκτηση επιπλέον 16,7% σε ορίζοντα πενταετίας.