H ΕΥ κατάφερε να πετύχει τον στόχο για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα

H ΕΥ κατάφερε να πετύχει τον στόχο για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα
epa08509257 The logo of multinational assurance services giant Ernst & Young (EY) hangs on the facade of a building in Berlin, Germany, 25 June 2020. According to media reports, German payment processor and financial services provider Wirecard AG filed for insolvency on 25 June following revelations that 1.9 billion euros (2.13 billion US dollars) had gone 'missing.' Wirecard share prices collapsed, a criminal investigation was launched and the company's former CEO was arrested. EY, which had audited Wirecard's balance sheets for years, is now facing a slew of lawsuits and business losses after this massive blow to is reputation. EPA/HAYOUNG JEON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εφεξής, η ΕΥ σε παγκόσμιο επίπεδο θα αφαιρεί ή θα αντισταθμίζει εκπομπές άνθρακα ισοδύναμες με το ετήσιο συνολικό της αποτύπωμα.

Η ΕΥ (Ernst & Young) παγκοσμίως, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι υλοποίησε τον στόχο που είχε θέσει στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, τον Ιανουάριο του 2020, για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η ΕΥ σε παγκόσμιο επίπεδο, εφεξής θα αφαιρεί ή θα αντισταθμίζει εκπομπές άνθρακα ισοδύναμες με το ετήσιο συνολικό της αποτύπωμα.

Κατά το 2020, το αποτύπωμα άνθρακα της ΕΥ μειώθηκε δραματικά. Εκτός από τις περιορισμένες πτήσεις που πραγματοποίησαν τα στελέχη της εταιρείας, λόγω του COVID-19, η μείωση αυτή προήλθε και από μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η ελάττωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τα επιμέρους γραφεία του οργανισμού, αλλά και η αύξηση του ποσοστού χρήσης ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Επιπλέον, στην επίτευξη του φιλόδοξου αυτού στόχου συνέβαλε και η συνεργασία με τον profit-for-purpose οργανισμό South Pole, ο οποίος επενδύει σε λύσεις βασισμένες στη φύση και σε τεχνολογίες που αφαιρούν ή αντισταθμίζουν τις εκπομπές άνθρακα.

Μεταξύ των επενδύσεων της ΕΥ μέσω της South Pole, περιλαμβάνονται:

– Η προστασία του δασικού οικοσυστήματος Kariba στη Ζιμπάμπουε, έκτασης που υπερβαίνει τα 7.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η οποία ετησίως αποτρέπει την εκπομπή περισσότερων από 3,5 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

– Η αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος Guanaré στην Ουρουγουάη, μέσω της αναδάσωσης βοσκοτόπων, για τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και της βιοποικιλότητας.

Η ΕΥ παγκοσμίως, έχει επενδύσει, επίσης, στην αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια, μεταξύ άλλων, στον ποταμό Renun στη Βόρειο Σουμάτρα της Ινδονησίας, και στο αιολικό πάρκο Koru στην Τουρκία.