H Electronet αντέχει στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης

H Electronet αντέχει στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης

Με 79 πλέον καταστήματα, η Electronet αποτελεί μια αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών που έχει ξεπεράσει σε κέρδη βασικούς ανταγωνιστές της.

«Η πολιτική της εταιρείας ήταν πάντοτε συνετή, ποτέ δεν εκτέθηκε σε δανεισμό, γι’ αυτό και είχαμε περιορισμένα χρηματοοικονομικά έξοδα» τονίζει η πρόεδρος της Electronet κ. Πηνελόπη Κοραχάη.

Από τον φετινό Οκτώβριο βρίσκεται «στον αέρα» η νέα διαφημιστική καμπάνια της Electronet, με το hashtag: #aftopouthes, παρουσιάζοντας την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη που προσφέρει στους καταναλωτές από το ξεκίνημά της.

Οι προσωπικές σχέσεις που χτίζει καθημερινά στα καταστήματα της, με τους πελάτες της, παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα καμπάνια. Με το νέο τηλεοπτικό spot, η Electronet υποστηρίζει ακόμη πιο δυναμικά τη φιλοσοφία της, με προσφορές και προτάσεις που απαντούν σε αληθινές ανάγκες.

Η Electronet, από το 1996, έχει αναπτύξει ένα μοντέλο το οποίο εμπεριέχει θετικά στοιχεία από μεγάλες αλυσίδες και ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Στοιχεία όπως οι κεντρικές συμφωνίες, οι μαζικές αγορές, η διαφημιστική προβολή, η κεντρική τιμολόγηση και το ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα, ευελιξία στο προϊοντικό μείγμα, η εντοπιότητα, η μακροχρόνια σχέση και καθημερινή επαφή του επιχειρηματία με τον καταναλωτή, η προώθηση και η διαφήμιση σε τοπικό επίπεδο.

Επίσης, σε πρόσφατη συνάντηση την οποία παρακολούθησαν τα 68 μέλη-μέτοχοι της επιχείρησης, η διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε αναλυτικά τον σχεδιασμό της για το 2014 και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη, αναφορικά με την εικόνα που θα εμφανίσει τόσο ο κλάδος όσο και η εταιρία, την τρέχουσα χρονιά.

Στόχοι της εταιρείας είναι να αυξήσει την πελατειακή της βάση αλλά και να βελτιώσει την εξυπηρέτηση που προσφέρει. Στο πλαίσιο αυτό η Electronet βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση νέων συνεργασιών για προϊόντα και υπηρεσίες, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Τέλος, έμφαση δόθηκε στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας τιμολόγησης από την εταιρεία και για το σκοπό αυτό παρουσιάστηκαν εργαλεία τιμολόγησης, με την χρήση των οποίων τα μέλη της Electronet θα μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα και κυρίως πιο ανταγωνιστικά πελάτες και προϊόντα.

«Η υφιστάμενη ύπαρξη διαφορετικών μοντέλων διανομής και συνεργασίας ανάμεσα στους προμηθευτές και στα σημεία λιανικής πώλησης θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και νέα μοντέλα διανομής», καταλήγει η πρόεδρος της Electronet, κυρία Πηνελόπη Κοραχάη.