H Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ – Βίντεο

H Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ – Βίντεο

Η Εθνική έγραψε ιστορία στη Βραζιλία - Με μεγάλη εμφάνιση, κέρδισε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού, αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ πέρασε η Εθνική Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού κατάφερε να επικρατήσει της Ακτής Ελεφαντοστού, ύστερα από πολύ μεγάλη εμφάνιση.

Σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και άτυχες στιγμές, καθώς η ομάδα μας είχε τρία δοκάρια και δυο αναγκαστικές αλλαγές,  επικράτησε με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Βραζιλία.

Στο ντεμπούτο του με την φανέλα της εθνικής σε Μουντιάλ, ο Ανδρέας Σάμαρης άνοιξε το σκορ στο 42΄ με πλασέ. Το γκολ της Ακτής Ελεφαντοστού στο 74 λεπτό ο Μπονί.

Με πέναλτι ο Σαμαράς στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 2-1.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει πλέον την Κόστα Ρίκα σε αγώνα νοκ ουτ την Κυριακή.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24′ Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78′ Γκέκας), Κονέ (12′ Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Μποκά, Κολό Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61′ Μπονί), Ζερβίνιο (83′ Σιό), Ντρογκμπά (78′ Ντιομαντέ), Οριέ, Γιαγιά Τουρέ, Σερεΐ, Μπαμπά.

Δείτε τους πανηγυρισμούς των παικτών μετά τον αγώνα:

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την πρόκριση της Ελλάδας στον επόμενο γύρο του Παγκόσμιου Κυπέλλου έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους παίκτες της ομάδας τονίζοντας πως για μια ακόμα φορά έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες.

Συγχαρητήρια και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για τη νίκη τους επί της Ακτής Ελεφαντοστού και την πρόκριση της Ελλάδας στους 16 του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Βραζιλία, απέστειλε στους παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Το τηλεγράφημα του Προέδρου έχει ως εξής:

«Θερμότατα συγχαρητήρια για την σπουδαία σας πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Αλέξη Τσίπρα
«H νίκη σας γέμισε χαρά όλη την Ελλάδα. Η αποφασιστικότητά σας και το ομαδικό σας πνεύμα είναι παράδειγμα για όλους μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για τη μεγάλη εμφάνιση και την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Στις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας προσφέρατε ένα χαμόγελο για όλους τους Έλληνες. Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια».

Τελευταία Ενημέρωση: 12.19