H ελληνική εταιρεία που έγινε success story στο Facebook

H ελληνική εταιρεία που έγινε success story στο Facebook

H καμπάνια που διοργάνωσε η Baas για τη Friesland Campina στο Μεξικό, έγινε casy study στο Facebook for Business.

Του Χάρη Σπηλιόπουλου

Ιστορίες επιτυχίας προερχόμενες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ακούγονται συχνά, ειδικά στο χώρο της τεχνολογίας και των social media. Ελληνικές εταιρείες που ξεχωρίζουν διεθνώς για την ποιοτική δουλειά τους και μας κάνουν περήφανους, πιο σπάνια.

Μια από αυτές, είναι η BaaS, που ειδικεύεται στο Marketing και την Επικοινωνία στα Social Media. Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, η BaaS ανέλαβε την καμπάνια της πολυεθνικής εταιρίας παιδικών τροφών Friesland Campina στο Μεξικό.

 

Tα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά και μάλιστα πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς η καμπάνια οδήγησε σε αύξηση πωλήσεων κατά 27% σύμφωνα με επίσημο case study που παρουσίασε το «Facebook for Business».

Για πρώτη φορά καμπάνια ελληνικού agency ξεπέρασε τους 1.000.000 fans. Μεταφέροντας τα μηνύματα του brand με ιδιαίτερα ελκυστικό περιεχόμενο, κατάφερε να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες του Facebook (reach) μέσα σε μόλις 14 μήνες!! Οι χρήστες του δικτύου στο Μεξικό δημιούργησαν πέντε εκατομμύρια stories, με αποτέλεσμα πολλές από τις αναρτήσεις να γίνουν «viral» και να λάβουν περισσότερα από 100.000 interactions η κάθε μία.

Το virality της σελίδας έφτασε στο επίπεδο των 40 εκατομμυρίων χρηστών.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της BaaS, το μυστικό είναι να καταφέρει μια καμπάνια να εμπνεύσει τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου με ουσιαστικό, branded περιεχόμενο, φέρει δηλαδή την «υπογραφή» του brand, συνδέοντάς το με ανθρώπινες αξίες και συναισθήματα στη συνείδηση του κοινού.

Από το σημείο αυτό και μετά, σειρά παίρνει η αλληλεπίδραση με τους fans, στους οποίους δόθηκε βήμα να εκφραστούν, να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες και να δημιουργήσουν μαζί με το brand τη μεγαλύτερη κοινότητα παγκοσμίως στον χώρο των παιδικών τροφών.

H BaaS είναι μία από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που υιοθέτησαν το «Social Media Intelligence», συλλέγοντας και αξιοποιώντας μετρήσιμα στοιχεία για τη χάραξη στρατηγικής στην επικοινωνία μέσω των Social Media.

Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και καινοτόμες προτάσεις στο Digital Marketing, οι οποίες περιλαμβάνουν: Branding, Social Media Campaigns, Optimized Social Advertising, Social Listening & Insights Analysis και Mobile Applications.

Με μία ομάδα έμπειρων συνεργατών, η BaaS έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες καμπάνιες στη Λατινική Αμερική, στη Βόρεια Αφρική και φυσικά στην Ελλάδα, για λογαριασμό μεγάλων διεθνών brands. Κοινός παρονομαστής σε όλες τις δουλειές τους είναι η δημιουργία αυθεντικού περιεχομένου με την προσωπική ‘σφραγίδα’ και το στυλ του κάθε brand, η χρήση καινοτόμων εφαρμογών, καθώς και η σημαντική τους τεχνογνωσία στη στοχευμένη διαφήμιση στα Social Media.

Η επιτυχία των έργων που αναλαμβάνουν, μεταφράζεται πάντα σε μετρήσιμα αποτελέσματα για τους πελάτες τους: ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας, σημαντική βελτίωση της εικόνας τους, αύξηση του brand loyalty και των πωλήσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Facebook αξίας 200 δισ. δολαρίων και βάλε…