H Goldman Sachs απαγορεύει στους εργαζόμενούς της να στηρίξουν τον Τραμπ

H Goldman Sachs απαγορεύει στους εργαζόμενούς της να στηρίξουν τον Τραμπ

Πλέον είναι ολοφάνερο ποιον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ υποστηρίζει ο τραπεζικός κολοσσός.

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός, Goldman Sachs, θέσπισε ένα σύνολο κανόνων απαγορεύοντας στους κορυφαίους εργαζόμενους της εταιρείας να συνεισφέρουν σε ορισμένες πολιτικές εκστρατείες, ανάμεσα σε αυτές και αυτών του Ντόναλντ Τραμπ και του Μάικ Σπενς.

Οι κανόνες αυτοί ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου και μόνο για τους συνεργάτες της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τέσσερα χρόνια η Goldman Sachs, πλήρωσε 12 εκατ. δολάρια προκειμένου να διευθετήσει τις κατηγορίες σε βάρος ενός πρώην τραπεζίτη από τη Βοστώνη που ήθελαν να έχει πάρει ομόλογα επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα χρηματοδοτούσε την εκστρατεία του τότε υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Τιμ Κάχιλ.

Οι εν λόγω κανόνες ισχύουν και για όσους πολιτικούς οι οποίοι πρόκειται να αναλάβουν κάποια  κρατική ή τοπική υπηρεσία, καθώς και για κρατικούς αξιωματούχους που επιθυμούν να εργαστούν σε ένα ομοσπονδιακό γραφείο.

Από την άλλη, όμως, οι κανόνες αυτοί δεν υφίστανται για τις πολιτικές εκστρατείες της Κλίντον και του Τιμ Κέιν, ενός γερουσιαστή της Βιρτζίνια. Ο CEO της Sachs, Lloyd Blankfein, έχει αρνηθεί να δηλώσει ποιον υποψήφιο επιθυμεί να δει ως Πρόεδρο των ΗΠΑ, ωστόσο, είναι γνωστό εδώ και αρκετό διάστημα ότι είναι θερμός υποστηρικτής της Κλίντον. Μάλιστα, ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει την εκστρατεία της Κλίντον, όταν «έτρεχε» στην κούρσα για την προεδρία μαζί με τον Ομπάμα το 2008.