H Google αναμένεται να αποκαλύψει τα νέα smartphones της – Και όχι μόνο

H Google αναμένεται να αποκαλύψει τα νέα smartphones της – Και όχι μόνο

Πολλά και ενδιαφέροντα έχουμε να περιμένουμε από το σημερινό event της Google στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Google – της Alphabet- όπως όλα δείχνουν, θα αποκαλύψει τα νέα της smartphone, που αποτελούν την πιο πρόσφατη προσπάθεια της εταιρείας, να πουλήσει στους καταναλωτές, συσκευές, που θα είναι και το hardware δικό της με σκοπό να ανταγωνιστεί την κυριαρχία της Apple στην εν λόγω αγορά.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το λανσάρισμα των προϊόντων στο Google event, θα περιλαμβάνει και το σύστημα φωνητικών εντολών που θα ονομάζεται «Ηome» και θα ανταγωνιστεί την συσκευή Echo της Amazon. Επίσης, φιλοδοξεί να αναδείξει και μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας που θα εφαρμόζεται στο κεφάλι.

Ωστόσο, το πιο αναμενόμενο προϊόν, είναι τα smartphones που θα βγουν στην αγορά κάτω από το brand της Pixel, αντικαθιστώντας τα Nexus. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές, πλην της Apple, χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android (το οποίο είναι της Google), η εταιρεία εδώ και χρόνια φλερτάρει με την ιδέα να χτίσει και τις συσκευές της χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάσει τους λοιπούς κατασκευαστές (Samsung, LG κ.α.).

H Google πουλά από το 2012 τα κινητά τηλέφωνα Nexus μέσα από ένα σχετικά φτωχό κανάλι διανομής ενώ παλαιότερα, πρίν δηλαδή τα πουλήσει στην Lenovo, είχε και τα smartphones της Motorola.

Ακριβώς επειδή το λογισμικό της Google είναι τόσο ευρέως εφαρμοσμένο σε πολλές και καλές συσκευές, η εταιρεία, δυσκολεύεται, να κατοχυρώσει τη θέση της και στις συσκευές, εξηγεί ο αναλυτής του Jackdaw Research, Jan Dawson.

Η Google «θέλει να παράσχει μια ολιστική εμπειρία, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το αν οι χρήστες θέλουν στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο», αναφέρει ο Dawson.

Τα καινούρια Pixel phones, θα κοστίζουν περισσότερο από 600 δολάρια ανά συσκευή κάτι που δείχνει ότι εισέρχονται δυναμικά στην αγορά. Βέβαια, ο Dawson, δείχνει πιο οπτιμιστής σε σχέση με την συσκευή Home, παρά για τα smartphones.

Όπως αποκάλυψε ο προγραμματιστής της εταιρείας στο φετινό συνέδριο, αυτή η συσκευή θα συνδέεται με τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού ακολουθώντας τις φωνητικές εντολές των χρηστών. Εδώ μιλάμε για την αναμέτρηση ανάμεσα στην Google Assistant, την Alexa της Amazon και την Apple Siri, στο ποια θα κυριαρχήσει στην ψηφιακή υποβοήθηση μέσω φωνητικών εντολών. Βέβαια, το γεγονός ότι η Amazon είναι πρώτη στην αγορά ίσως ενισχύεται και από το πλεονέκτημα που έχει μέσω της προώθησης των της συσκευής της στην πρώτη σελίδα της, με άλλα λόγια, στην homepage της μεγαλύτερης ιστοσελίδας ηλεκτρονικών αγορών στον κόσμο!

Ο αναλυτής Ben Bajarin της Creative Strategist, είπε πάντως ότι περιμένει από την Google να φέρει στο προσκήνιο και το headset εικονικής πραγματικότητας «Daydream», ενώ ακόμα αναμένει να αποκαλυφθεί και ένα σχέδιο που θα αφορά στον συνδυασμό του λειτουργικού συστήματος του Chrome για Η/Υ με το λογισμικό για κινητά τηλέφωνα, Android, με σκοπό να βοηθήσει τους προγραμματιστές σε σχέση με τις διάφορες συσκευές.

Πηγή: Fortune.com