H κυβέρνηση προχωράει στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών

H κυβέρνηση προχωράει στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών

«Θα προστατευθούν όσοι βρίσκονται σε θέση αδυναμίας» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1,  εμμέσως επιβεβαίωσε πως επίκειται άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών.

«Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει» δήλωσε ο κυβερνητικός επίτροπος, προσθέτοντας, παράλληλα ότι δεν τίθεται ζήτημα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας.

Τα κριτήρια θα καταρτιστούν από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι δύο θα είναι οι βασικοί γνώμονες της κυβέρνησης: από τη μια να προστατευθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές μονάδες αλλά από την άλλη να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε, επίσης, λόγο για την «πιο δύσκολη φάση της διαδρομής» όσον αφορά τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας ενώ αρνητική ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για το αν έρχεται νέα μείωση μισθών και συντάξεων.

Τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.

Διαβάστε ακόμη: Βενιζέλος: «Η πρώτη κατοικία δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο»

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να στείλει χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο μια κοινωνία, η οποία ήδη βιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τα καταστροφικά αποτελέσματα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής».

Κάθε μέρα που περνάει, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προστίθεται κι ένας υπουργός που ανοίγει διάπλατα το θέμα του ξεπαγώματος των πλειστηριασμών, δείχνοντας πλέον ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση, και ο κ. Σαμαράς προσωπικά, είναι αποφασισμένοι να κατασχέσουν πρώτες κατοικίες.