H ουκρανική Rocket διεκδικεί μερίδιο στο food delivery

H ουκρανική Rocket διεκδικεί μερίδιο στο food delivery
Αφετηρία το Χαλάνδρι, στόχος η Αθήνα και δέλεαρ το μερίδιο σε μια αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία μετά την πανδημία.

Η Rocket είναι ο νέος παίκτης στην αγορά του food delivery κι έρχεται να  ανταγωνιστεί σήματα με εδραιωμένη παρουσία όπως η efood και η Wolt.

Η διοίκηση της εταιρείας χαρακτηρίζει ελκυστική την αγορά της Αθήνας έχοντας διενεργήσει έρευνα μέσω της PwC πριν οριστικοποιήσει τα σχέδιά της. Ιδρύθηκε μόλις πριν τρία χρόνια και σήμερα διαθέτει παρουσία σε Ουκρανία, Ολλανδία, Κύπρο και Γαλλία. Αξιοποιώντας τα διψήφια ποσοστά ανάπτυξης της τοπικής αγοράς delivery η Rocket προσβλέπει σε μερίδια από μια πίτα που μοιράζονται κατά βάση δύο μεγάλοι παίκτες, η efood με ετήσιο τζίρο 64,5 εκατ. ευρώ και η Wolt με 7,2 εκατ. ευρώ. Στην αγορά δραστηριοποιούνται επίσης η BOX, η delivery.gr και ορισμένα ακόμη σήματα αλλά με σχετικά μικρότερα μερίδια. Αν και θα απαιτηθεί χρόνος για να εδραιώσει τη θέση της, η Rocket θέτει προτεραιότητα να προσφέρει βέλτιστη εμπειρία όχι μόνο στους πελάτες αλλά και στους συνεργάτες της δεσμευόμενη να παρέχει εξυπηρέτηση και προνόμια στους καταναλωτές και στα συνεργαζόμενα καταστήματα εστίασης.

Απέκτησε επισήμως δραστηριότητα στην Ελλάδα αρχές του καλοκαιριού καθώς προχώρησε στην ίδρυση εταιρείας στα τέλη Μαΐου.

Την απόφαση της εταιρείας να εισέλθει στην αγορά σχολίασε χθες σε επίσημη ανακοίνωση η Clementine Joly, Διευθύντρια Marketing Ευρώπης της Rocket. Όπως προέκυψε από την έρευνα της PwC η Αθήνα βάσει διαφόρων κριτηρίων αναδείχθηκε ως ευκαιρία, σύμφωνα με την κ. Joly που μιλά για το πρώτο βήμα ανάπτυξης της Rocket με αφετηρία τη δημοφιλή περιοχή του Χαλανδρίου, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης και εστιατόρια. “Μία από τις κύριες προτεραιότητές μας είναι να αναπτύξουμε ισχυρούς δεσμούς με τα εστιατόρια της πόλης. Καθώς γνωρίζουμε ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους επιχειρηματίες του κλάδου, διασφαλίζουμε ένα συμφέρον σύστημα προμηθειών με απώτερο σκοπό να τους αποφέρουμε μεγαλύτερα κέρδη. Στόχος μας είναι να παρέχουμε φρεσκομαγειρεμένο φαγητό γρήγορα, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Στη Rocket, πιστεύουμε στην ανθρωποκεντρική υποστήριξη των συνεργατών μας και έχουμε ως προτεραιότητα την επιτυχία των συνεργαζόμενων καταστημάτων του δικτύου μας”, προσθέτει.

Για το επόμενο διάστημα, η εταιρεία σχεδιάζει να εντάξει στην πλατφόρμα της έναν ικανό αριθμό καταστημάτων εστίασης, που θα παρέχουν μεγάλη ποικιλία επιλογών στους καταναλωτές. Η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη και στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες ενώ είναι διαθέσιμη σε Android και iOS.