H Samsung ξεπέρασε την Apple σε πωλήσεις smartphone

H Samsung ξεπέρασε την Apple σε πωλήσεις smartphone

Όμως, η θέση της Apple στην αγορά της Κίνας είναι ισχυρότερη από ποτέ.

Η Apple έχασε την πρωτιά στις πωλήσεις smartphone κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015. Η πρώτη θέση ανήκει πλέον στη Samsung, η οποία πούλησε εντός του διαστήματος αυτού 81.100.000 συσκευές, όταν οι πωλήσεις της Apple διαμορφώθηκαν στα 60.200.000 συσκευές. Η εταιρεία της Νότιας Κορέας κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 11%, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις του τελευταίου μοντέλου της σειράς Galaxy.

Ωστόσο, μια σειρά παραγόντων καταδεικνύει πως σε μακροπρόθεσμη βάση, τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της Apple. Πρώτα απ’ όλα, η Apple κατέστη ο μεγαλύτερος προμηθευτής στην Κίνα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, αυξάνοντας τα κέρδη της στην περιοχή κατά 73%- και όλα αυτά χάρη στο iPhone 6. Έτσι, η Apple προσπέρασε την τοπική Xiaomi, αλλά και την Samsung που είχαν την πρωτοκαθεδρία στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά.

Η επέκταση της Apple σε όλο και περισσότερες αγορές της Ασίας βοήθησε στο να κλείσει το χάσμα μεταξύ Apple και Samsung σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, υπήρχε μια διαφορά άνω των 40.000.000 συσκευών. Αυτή η διαφορά βρίσκεται πλέον στο μισό για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Συνολικά, οι παγκόσμιες πωλήσεις των smartphone αυξήθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 336.000.000 συσκευές. Το μερίδιο αγοράς της Samsung είναι στο 24,2%, περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το μερίδιο αγοράς της Apple αυξήθηκε κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 17,9%.