Trade Club Alliance: Η Eurobank συμμετέχει στην παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα εξωστρέφειας

Trade Club Alliance: Η Eurobank συμμετέχει στην παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα εξωστρέφειας
Υψηλόβαθμα στελέχη 14 τραπεζικών ομίλων από όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο για την επίσημη έναρξη της πλατφόρμας.

Τη δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων με στοιχεία για πάνω από 300.000 εισαγωγείς από περισσότερες από 40 χώρες προκειμένου να διερευνήσουν τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των εξαγωγών τους έχουν περίπου 4.000 ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην ηλεκτρονική πύλη διεθνούς εμπορίου “Exporgate” της Eurobank, μετά την ένταξη της τράπεζας στο Trade Club Alliance (TCA), την πρώτη παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν περαιτέρω τη δραστηριότητά τους στο διεθνές εμπόριο.

Tαυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος που δημοσιεύονται ετησίως από πλήθος χωρών παγκοσμίως και ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ενώ, με την χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, θα επιλέγονται οι επιχειρήσεις που ταιριάζουν περισσότερο για συνεργασία από μια βάση χιλιάδων εταιριών.

Υψηλόβαθμα στελέχη 14 τραπεζικών ομίλων από όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο για την επίσημη έναρξη του Trade Club Alliance (TCA), της πρώτης παγκόσμιας ψηφιακής πλατφόρμας που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους στο διεθνές εμπόριο. Όπως αναφέρθηκε από τα τραπεζικά στελέχη των διεθνών ομίλων στη διάρκεια της εκδήλωσης, το TCA συμβάλλει στη στήριξη των επιχειρήσεων που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν εμπορικά σε διεθνές επίπεδο, λειτουργώντας ως πλατφόρμα διασύνδεσης μεταξύ αξιόπιστων αγοραστών και προμηθευτών με ομοειδείς επιχειρήσεις σε αγορές απ΄ όλον τον κόσμο, παρέχοντάς τους, παράλληλα, πληροφορίες για τους κανονισμούς και τους εμπορικούς δασμούς στις χώρες ενδιαφέροντός τους. Τα μέλη του TCA, με την ένταξή τους στην πλατφόρμα, έχουν τη δυνατότητα άμεσης και αξιόπιστης πληροφόρησης για τις αγορές σε περισσότερες από 180 χώρες, συμπεριλαμβανομένων μακροοικονομικών αναλύσεων, των τάσεων στην αγορά, των απαιτήσεων μεταφοράς εμπορευμάτων κ.ά.

Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε από την Banco Santander το 2015, με αρχικό σκοπό τη διασύνδεση επιχειρήσεων από την Ευρώπη με τη Λατινική Αμερική. Μετά την επιτυχία του, το πρόγραμμα επεκτάθηκε παγκοσμίως με κατάληξη τη δημιουργία του Trade Club Alliance. Οι συνεργαζόμενες τράπεζες σε αυτή τη συμμαχία καλύπτουν μερικές από τις πιο εδραιωμένες και ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο, όπως την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Νότιοανατολική Ασία. Μέχρι το 2022 άνω του 90% των διεθνών εμπορικών διαδρόμων θα καλύπτονται από την πλατφόρμα υποστηρίζοντας περισσότερες από 1 εκατομμύριο εταιρείες σε όλον τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του Trade Club Alliance, Jon Baranano, επισήμανε ότι η ίδρυση του Trade Club Alliance θα ενισχύσει τους υφιστάμενους δεσμούς των εξωστρεφών επιχειρήσεων και τραπεζών και θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αναζητούν ευκαιρίες σε νέες αγορές.

O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου, τόνισε η Eurobank είναι ιδρυτικό μέλος του Trade Club Alliance, αναγνωρίζοντας εγκαίρως τη μεγάλη δυναμική αυτής της ισχυρής, διεθνούς τραπεζικής συμμαχίας και την υψηλή προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει σε υγιείς, εξωστρεφείς και καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις, η στήριξη των οποίων αποτελεί προτεραιότητα για την τράπεζα. «Επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό ρόλο της τράπεζας σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι στρατηγική απόφαση της Eurobank να συμμετέχει σε διεθνή αξιόπιστα επιχειρηματικά δίκτυα, συμπράττοντας με αναγνωρισμένους εταίρους παγκόσμιας εμβέλειας, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της μοναδικές δυνατότητες και ευκαιρίες για δικτύωση και επέκτασή τους εκτός συνόρων», προσέθεσε.

Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται η πλατφόρμα

Όπως αναφέρθηκε, η ψηφιακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε κάθε αξιόπιστη επιχείρηση και θα καλύψει πλήρως τομείς συμπεριλαμβανομένων της γεωργίας, του μηχανικού εξοπλισμού, ένδυσης, χημικών, ειδών ξυλείας, πλαστικών και μετάλλων. Κάθε τράπεζα της Συμμαχίας φροντίζει για την αξιολόγηση των επιχειρήσεων προτού αυτές γίνουν μέλη και εποπτεύει τη διαδικασία ένταξής τους, ενώ εντοπίζει και διευκολύνει την ανάπτυξη επιχειρηματικών ευκαιριών και το συντονισμό εμπορικών αποστολών.

Στα μέλη του TCA θα παρέχεται μια ηλεκτρονική επιχειρηματική κάρτα όπου οι εταιρείες θα μπορούν να δημοσιεύουν λεπτομέρειες για τις επιχειρηματικές τους προτάσεις, τον κλάδο και τους στόχους τους. Εκτός από την παροχή πληροφοριών για το διεθνές εμπόριο, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν συμβουλές για χρηματοοικονομικά προϊόντα που θα ταίριαζαν στις ανάγκες τους από οποιαδήποτε τράπεζα- μέλος της Συμμαχίας.

Η πλήρης λίστα των συνεργαζόμενων τραπεζών είναι: Abu Dhabi Commercial Bank, Attiijariwafa Group, Banco BPM, Banco Santander, Royal Bank of Canada, CIMB, Credit Agricole Group, Eurobank, KBC Group, Industrial Bank of Korea, MUFG, Nordea Group, Siam Commercial Bank και Standard Bank.

Στόχος του TCA η εντός 3ετίας ευρύτερη παγκόσμια κάλυψη με συμμετοχή 20 τραπεζικών ομίλων με 100.000 μέλη- διεθνείς εταιρείες από όλο τον κόσμο.