H Stellantis προειδοποιεί ότι θα κλείσει τα εργοστάσια της στο Ηνωμένο Βασίλειο

H Stellantis προειδοποιεί ότι θα κλείσει τα εργοστάσια της στο Ηνωμένο Βασίλειο
An employee of Stellantis automobile company drives a car on the Sochaux Stellantis car plant parking in Sochaux, eastern France, on November 25, 2022. Due to a lack of truck drivers, the Stellantis plant of Sochaux is not able to export all its cars and has to stock them on the Lure-Malbouhans desaffected airport, about 40 km from the industrial site. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) Photo: AFP
Η Stellantis είπε ότι οι τρέχουσες ρυθμίσεις με την ΕΕ αποτελούν απειλή για τις εξαγωγικές δραστηριότητες και τη βιωσιμότητα των παραγωγικών της δραστηριοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε νέες περιπέτειες κινδυνεύει να μπει η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου αν γίνουν πράξει οι προειδοποιήσεις της Stellantis -πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο- ότι θα αναγκαστεί να κατεβάσει τον διακόπτη στα εργοστάσια της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πολυεθνικός όμιλος είπε πως αν η κυβέρνηση του ΗΒ δεν επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία της για το Brexit με την ΕΕ ίσως χρειαστεί να κλείσει εργοστάσια στη Βρετανία.

Η Stellantis – που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα αυτοκίνητα Vauxhall, Peugeot, Citroen και Fiat – είπε ότι οι τρέχουσες ρυθμίσεις με την ΕΕ αποτελούν «απειλή για τις εξαγωγικές μας δραστηριότητες και τη βιωσιμότητα των παραγωγικών μας δραστηριοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Τα ηλεκτρικά φορτηγά που κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Stellantis στο Cheshire θα αντιμετωπίσουν δασμούς 10% όταν εξάγονται στην ηπειρωτική Ευρώπη από το επόμενο έτος, επειδή δεν θα περιέχουν αρκετά τοπικά ανταλλακτικά, ανέφερε η εταιρεία.

Η εταιρεία με βάση έγγραφο που κατέθεσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου τη Δευτέρα, είπε: «Όταν το κόστος παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πλέον ανταγωνιστικό και δεν είναι πλέον βιώσιμο, η λειτουργία θα σταματήσει». «Το αίτημά μας προς την κυβέρνηση είναι να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ για να διατηρήσει τους ισχύοντες κανόνες καταγωγής μέχρι το 2027», αναφέρεται στο έγγραφο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: