H στρατηγική επιλογή της Profile Software για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας

H στρατηγική επιλογή της Profile Software για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας
Τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2018, τις εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2019 και τα προσεχή επενδυτικά σχέδια του ομίλου παρουσίασε η Profile Software.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2018, τις εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2019, τα προσεχή επενδυτικά σχέδια του ομίλου, καθώς και την εικόνα των διεθνών δραστηριοτήτων του, που αντιπροσωπεύουν πλέον περίπου τα 2/3 των συνολικών πωλήσεων, με έντονα αυξητική τάση, παρουσίασε η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης αναλυτών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρουσιάστηκε η ανοδική πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου, ως αποτέλεσμα της διεθνοποίησης, της συστηματικής επένδυσης σε ανάπτυξη λογισμικού, αλλά και της ευρύτερης αναδιοργάνωσής του, με ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός συνόρων. Η τάση αυτή ενισχύεται και από την ταχεία ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού τομέα, διεθνώς, όπου δημιουργούνται ευκαιρίες για υλοποίηση σύγχρονων λύσεων.

Βασικά οικονομικά μεγέθη έτους

Κατά το 2018, σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε αύξηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ανήλθε στα 13,8 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 20% από πέρυσι και κατά 48% σε σύγκριση με το 2016. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή είναι συνέπεια των νέων έργων, αλλά και της σταθερής προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία. Οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις κυμάνθηκαν στα επίπεδα του 70% επί του συνόλου, γεγονός που προσδίδει ασφάλεια στις εκτιμήσεις για την τρέχουσα χρονιά.

Τα κέρδη προ αποσβέσεων, τόκων και φόρων, (EBITDA) ανήλθαν στα 4,1 εκατ. ευρώ έναντι 3,9 εκατ. ευρώ, το 2017, ενώ το περιθώριο EBITDA διατηρήθηκε στα ικανοποιητικά επίπεδα του 29%. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 24% από το 2017, ενώ ήταν υπερτριπλάσια από το 2016. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ισχυρή κερδοφορία δίνει τη δυνατότητα επένδυσης περίπου 15-20% του κύκλου εργασιών σε έρευνα και ανάπτυξη, προκειμένου τα προϊόντα να διατηρούνται στην αιχμή της τεχνολογίας και να καλύπτουν τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών. Οι εν λόγω επενδύσεις αφορούν, κυρίως, σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία, καθώς και τεχνικές ανάπτυξης προϊόντων και υλοποίησης έργων.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι τα ποσοστά ανάπτυξης και κερδοφορίας του ομίλου είναι πλέον από τα κορυφαία του κλάδου χρηματοοικονομικού λογισμικού, διεθνώς και αναμένεται να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα κατά το 2019 για τρίτη συνεχή χρονιά.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι αναθέσεις νέων έργων εμφάνισαν σημαντική ενίσχυση και έχουν καλύψει περίπου το 70% της αξίας των νέων συμβάσεων του 2018. Επιπλέον, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2019 κατέγραψαν αύξηση κατά 25%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και η διοίκηση του ομίλου αναμένει την επίτευξη των στόχων της για το σύνολο του έτους.

Παράλληλα, στη γενική συνέλευση των μετόχων θα προταθεί επιστροφή κεφαλαίου της τάξεως των 590 χιλ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Ενίσχυση της εξωστρέφειας του ομίλου

Το 2018, ο όμιλος Profile προήγαγε την εξωστρέφειά του με νέες υλοποιήσεις έργων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, διαθέτοντας πλέον παρουσία σε 38 χώρες. Ταυτόχρονα, παρουσίασε νέες καινοτόμες λύσεις. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας κατά το τρέχον και τα επόμενα έτη αποτελεί στρατηγική επιλογή του ομίλου, προκειμένου να επιτυγχάνει και να διατηρεί σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.