Hellas Direct-Revolut: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διαταράξουν τον ασφαλιστικό τομέα σε Ελλάδα και Κύπρο

Hellas Direct-Revolut: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διαταράξουν τον ασφαλιστικό τομέα σε Ελλάδα και Κύπρο

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν κοινές προσπάθειες Έρευνας & Ανάπτυξης με στόχο να διαταράξουν τα παραδοσιακά λειτουργικά μοντέλα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Hellas Direct, η ασφαλιστική εταιρία νέας γενιάς, ενώνει τις δυνάμεις της με τη Revolut, την no.1 FinTech startup στην Ευρώπη με σκοπό να φέρουν την ανατροπή στον ασφαλιστικό κλάδο σε Ελλάδα και Κύπρο. Στόχος της συνεργασίας είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης αλλά και η προώθηση της διαφάνειας και της δικαιοσύνης σε μια ιστορικά αδιαφανή αγορά, που μαστίζεται από προμήθειες και κρυφά τέλη.

Η Hellas Direct είναι μια αμιγώς online ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Αντλεί έμπνευση από το άριστο λειτουργικό μοντέλο της Amazon, με στόχο να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην ασφαλιστική αγορά. Και έχει την υποστήριξη μιας μακράς λίστας κορυφαίων επενδυτών, όπως o IFC, η Third Point LLC, η Portag3 Ventures, η Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs, Lord O’Neill και το επενδυτικό γραφείο Perscitus LLP του -βετεράνου στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια – Jon Moulton.

Η Revolut είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα που αλλάζει ριζικά τον τραπεζικό κλάδο. Η εφαρμογή μετράει ήδη πάνω από 2.000.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει διαχειριστεί πάνω από 70 εκατ. συναλλαγές, συνολικής αξίας 12 δισ. δολάρια

Η εταιρία έχει αντλήσει κεφάλαια 340 εκατ. δολάρια από κάποιους από τους πιο αξιοσημείωτους επενδυτές, όπως την Index Ventures και την Ribbit Capital, με συνολική αποτίμηση που ξεπερνάει τα 1,7 δισ. δολάρια! Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις 5 μεγαλύτερες αγορές για τη Revolut, η οποία μάλιστα πρόσφατα άνοιξε γραφεία στην Αθήνα.

«Με την κορυφαία τεχνολογία της, η Hellas Direct είναι η πλέον κατάλληλη να φέρει νέο αέρα σε ένα αναχρονιστικό ασφαλιστικό τομέα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και να αναπτύξουμε νέα προϊόντα ασφάλισης μαζί της», σχολίασε ο Δημήτρης Λιτσικάκης, Country Manager της Revolut στην Ελλάδα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με μία από τις κορυφαίες εταιρίες στην παγκόσμια fintech σκηνή. Με τη Revolut μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία σε ότι αφορά τη διαφάνεια και έχουμε μια κοινή προσέγγιση στην καινοτομία», δήλωσε ο Αλέξης Πανταζής, Co-founder και Executive Director της Hellas Direct.

«Η συνεργασία με την Revolut μας παρέχει μία μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά και να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε ο Αιμίλιος Μάρκου, Co-founder και Executive Director της Hellas Direct

Πρόκειται για μία από τις πρώτες στρατηγικές συνεργασίες μεταξύ καινοτόμων επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο του fintech. Οι δύο εταιρίες σχεδιάζουν κοινές προσπάθειες Έρευνας & Ανάπτυξης με στόχο να διαταράξουν τα παραδοσιακά λειτουργικά μοντέλα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η συνεργασία θα επιτρέψει στη Revolut και στην Hellas Direct να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους σε νέες αγορές. Χρησιμοποιώντας η μία τις δεξιότητες της άλλης, θα μπορέσουν να ξεπεράσουν μερικά από τα παραδοσιακά εμπόδια ανάπτυξης και να φέρουν νέες καινοτομίες και αλλαγές. Και, ναι, όλα αυτά θα συμβούν σε Ελλάδα και Κύπρο.