HO.RE.CA: Χρονιά ρεκόρ με πάνω από 65.000 επισκέπτες

HO.RE.CA: Χρονιά ρεκόρ με πάνω από 65.000 επισκέπτες
(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών «TUTTO FOOD 2021» στο κέντρο εκθέσεων και εμπορίου “Fiera Milano”, από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου ως την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021. Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, συμμετείχε ενεργά με δικό της περίπτερο στη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών «TUTTO FOOD 2021» στο κέντρο εκθέσεων και εμπορίου “Fiera Milano”. Η έκθεση ξεκίνησε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου. Η «TUTTO FOOD 2021» διοργανώθηκε για 8η φορά στο Μιλάνο και πραγματοποιείται με φυσική παρουσία, παράλληλα με την HOST, έκθεση για τον κλάδο του HORECA και την MEAT-TECH, η οποία αφορά στην επεξεργασία κρέατος και έτοιμων γευμάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/LORENZA MERCURI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα ανανεωμένα περίπτερα και τα νέα προϊόντα λειτούργησαν ως πόλος έλξης.

Το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που απευθύνεται στους επαγγελματίες της ξενοδοχίας, των Café και του κλάδου της μαζικής εστίασης, η HO.RE.CA.,  ολοκληρώνεται σήμερα έχοντας καταγράψει ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Από τις 9 έως και τις 12 Φεβρουαρίου, 500 εκθέτες που εκπροσωπούν κορυφαία ελληνικά και παγκόσμια brands, έδωσαν το παρών στο Metropolitan Expo παρουσιάζοντας καινοτόμα προϊόντα, πρωτοποριακές λύσεις, σύγχρονες υπηρεσίες και τεχνολογίες, ενώ διεξήχθησαν μοναδικά σόου μαγειρικής με βραβευμένους σεφ, εντυπωσιακά εργαστήρια, πρωταθλήματα καφέ και κοκτέιλ.

«Τις τρεις πρώτες ημέρες είχαμε άνοδο της επισκεψιμότητας κατά 25% και προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τις Βαλκανικές χώρες, χωρίς μάλιστα να έχουμε προβεί σε κάποια προωθητική ενέργεια της έκθεσης, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Food Expo. Παράλληλα είδαμε αύξηση κατά 20% σε νέες επιχειρήσεις που συστάθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, το οποίο δείχνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά» αναφέρει στο Fortune ο Θανάσης Παναγούλιας, CEO της Forum S.A.

Τονίζει πως ο αριθμός των εκθετών παραμένει σταθερός με 500 περίπτερα, αλλά το αίτημα για μεγαλύτερο χώρο είναι διαρκές, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις θέλουν να μπουν στην έκθεση για να ενισχύσουν, τόσο το brand awareness, όσο και τις πωλήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάγκη για περισσότερα τετραγωνικά και μετρό!

«Θεωρώ ότι η έκθεση θα απογειωθεί όταν γίνει επέκταση του Metropolitan Expo και υπάρξει και διασύνδεση με το μετρό. Σκεφτείτε ότι φέτος είχαμε 750 επιπλέον θέσεις πάρκινγκ πίσω από το Ηall 4 και το Lobby 1, αλλά και το πάρκινγκ της τεχνικής βάσης, ενώ έχουμε συνάψει ειδική σύμβαση με το αεροδρόμιο ώστε να μπορεί ο κόσμος να παρκάρει στο P3 με δωρεάν εισιτήριο και από την πλευρά μας να έχουμε τοποθετήσει πούλμαν για να μετακινηθούν στην έκθεση».

Μέχρι στιγμής έχουν επισκεφτεί την έκθεση πάνω από 65.000 άνθρωποι και μάλιστα στις ώρες αιχμής καταγράφηκαν 3.500 επισκέπτες ανά ώρα. Να σημειωθεί ότι οι πηγές της εισόδου για την HO.RE.CA. είναι τρεις: τα barcode από ταυτοποιημένους επαγγελματίες που υπάρχουν στο database της Forum S.A., οι προσκλήσεις που στέλνουν οι ίδιοι οι εκθέτες, και τέλος άνθρωποι οι οποίοι, είτε έχουν μία μικρή επιχείρηση, είτε έχουν πρόθεση να ανοίξουν προσεχώς και θέλουν να πάρουν μία εικόνα για το πώς θα το κάνουν. Στην τρίτη περίπτωση ο αριθμός των εισιτηρίων ανήλθε σε 300, γεγονός που υπογραμμίζει ότι η έκθεση είναι στοχευμένη και απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του κλάδου και όχι στο ευρύ κοινό.

«Τα στοιχεία προκύπτουν από πραγματική καταγραφή δεδομένων και θα έλεγα ότι φέτος υπάρχει φοβερή ποιότητα κόσμου ο όποιος έχει όρεξη να κάνει πράγματα και αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να προβεί σε επενδύσεις νέου εξοπλισμού γι’ αυτό και ψάχνει καινούριους προμηθευτές. Είμαστε ικανοποιημένοι διότι γίνανε πολλές πράξεις και οι εκθέτες από την πλευρά τους προσπάθησαν όλοι για το καλύτερο, έχοντας αναβαθμίσει προϊόντα και κατασκευές» καταλήγει ο κ. Παναγούλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: