Homos Empaticus και μη… όλοι στον Roman Krznaric

Homos Empaticus και μη… όλοι στον Roman Krznaric

Ο φιλόσοφος της ιδέας του Homo Empaticus θα (συν)ομιλήσει με όλους εμάς στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Θα ήθελα να πω χίλια πράγματα για τον Roman Krznaric αλλά νομίζω πως είναι καλύτερα να τα πει όλα μόνος του στο ραντεβού που μας δίνει στις 29 και στις 30 Οκτώβρη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο Roman μεγάλωσε στο Σίδνευ και το Χονγκ Κονγκ. Σπούδασε στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Λονδίνου και του Έσσεξ. Έχει διδάξει κοινωνιολογία και πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στο City University του Λονδίνου. Έχει αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και των αυτοχθόνων στην Κεντρική Αμερική. Συμμετέχει στο The school of life του Alain de Botton. Ασχολείται με το ίδρυμα The Oxford Muse για την αναζωπύρωση του θάρρους και της εφευρετικότητας σε κάθε τομέα της ζωής. Συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις με θέματα όπως η ενσυναίσθηση, η ιστορία της αγάπης, το μέλλον της εργασίας και η τέχνη της ζωής. Είναι στοχαστής της κουλτούρας. Είναι συγγραφέας βιβλίων για την τέχνη της ζωής. Είναι σύμβουλος ενσυναίσθησης (empathy) ως μέσο για διάλογο και για κοινωνική αλλαγή. Είναι ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς φιλόσοφους σε θέματα τρόπου ζωής. Τα βιβλία του μεταφράζονται σε περισσότερες από 12 γλώσσες ενώ το blog του Outrospection έχει παρουσιαστεί από media σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Graffiti & street art από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το βίντεο του «The Power of Outrospection» το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Τώρα κι εσείς. Δείτε το εδώ.

Τα υπόλοιπα από κοντά. Νιώστε την μαγεία του Roman Krznaric κάτω από την Στέγη.

29&30.11, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών