HORECA: Η μεγαλύτερη έκθεση για ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια στα «καλύτερα» της

HORECA: Η μεγαλύτερη έκθεση για ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια στα «καλύτερα» της

Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της χώρας πλημμύρισαν το Μetropolitan Expo.

Κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ η HORECA. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της χώρας πλημμύρισαν το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από την Παρασκευή 12 μέχρι και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, η HORECA αποτέλεσε για άλλη μια φορά το κορυφαίο εμπορικό γεγονός της χρονιάς, δημιουργώντας κατά γενική ομολογία εκθετών και επισκεπτών, κλίμα ελπίδας, προοπτικής και αισιοδοξίας για το μέλλον, αποδεικνύοντας πως αν υπάρχει ένας κλάδος ικανός να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αυτός δεν είναι άλλος από τον Τουρισμό.

H 11η HORECA, εξασφαλίζοντας τη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων του τουριστικού και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου, διοργάνωσε ένα αληθινό πανόραμα παράλληλων εκδηλώσεων. Όπως κάθε χρόνο, οι επαγγελματίες ήλθαν σε επαφή με τους καλύτερους από κάθε χώρο, παρακολουθώντας θεωρητικές εισηγήσεις, πρακτικές επιδείξεις, πάνελ διεθνώς αναγνωρισμένων ομιλητών, πανελλήνια πρωταθλήματα, διαγωνισμούς, master classes και αμέτρητα ακόμη events, που στόχο είχαν να προωθήσουν τη γνώση και την εξειδίκευση των επαγγελματιών και φυσικά να συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση του συνολικού εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Η έκθεση που βρίσκει κάθε χρονιά τη δύναμη να συγκεντρώνει για 4 ημέρες στον ίδιο χώρο σύσσωμο τον κλάδο του Τουρισμού και της Γαστρονομίας, αποτέλεσε και φέτος, στην 11η διοργάνωσή της σημείο αναφοράς για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας και συγχρόνως την πιο ουσιαστική, κομβική συνάντηση για τους επαγγελματίες του κλάδου και τους ανθρώπους της αγοράς.

Μάλιστα, ειδικά φέτος, με τη δημιουργία του νέου τομέα Hotel Build & Design, πέρα από τον αριθμό των χιλιάδων ξενοδόχων, η 11η HORECA αύξησε στοχευμένα και τον αριθμό των επαγγελματιών – επισκεπτών, από το χώρο της κατασκευής και ανακαίνισης, όπως αρχιτέκτονες, διακοσμητές, κατασκευαστές κ.λπ.