Κυριάκος Σαμπατακάκης στο Fortune Greece Network: Oι δυνάμεις του μέλλοντος και τα trends σε μια κοινωνία που αλλάζει ραγδαία

Κυριάκος Σαμπατακάκης στο Fortune Greece Network: Oι δυνάμεις του μέλλοντος και τα trends σε μια κοινωνία που αλλάζει ραγδαία
Στο πρώτο live meet-up της χρονιάς τα μέλη του Fortune Greece Network είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Accenture στην Ελλάδα, Κυριάκο Σαμπατακάκη, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece.

Επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού από το 2003, ο Κυριάκος Σαμπατακάκης ηγείται μιας ομάδας 1300 στελεχών και έχει τρέξει μια σειρά από σύνθετα έργα που αφορούν τον ψηφιακό και επιχειρηματικό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών εντός και εκτός των συνόρων, καθώς είναι υπεύθυνος και για άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη και οι επικεφαλής επιχειρήσεων καλούνται να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις του μέλλοντος, ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις και πόσο κρίσιμες είναι για τις εταιρείες. Σημείο εκκίνησης, ήταν ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται η ανθρώπινη εφευρετικότητα με την τεχνολογία και το πώς η τεχνολογία σήμερα έχει γίνει επιταχυντής της ανθρώπινης εφευρετικότητας, που αποτελεί και το Purpose Statement της Accenture.

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί κάποια από τα highlights της συζήτησης:

 *Για να δείτε όλη τη συζήτηση, κάντε apply στο Fortune Greece Network!

Aκολουθούν κάποια βασικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Κυριάκος Σαμπατακάκης: Όλες οι εταιρείες πλέον προσπαθούν να ορίσουν τον σκοπό για τον οποίο υπάρχουν. Δεν αρκεί απλώς να κάνουν πράγματα για την επιχειρηματικότητα. Το δικό μας Purpose Statement είναι “to deliver on the promise of technology an human ingenuity”. Δηλαδή προσπαθούμε να συνδυάσουμε και να αναδείξουμε στην πράξη αυτό τον δυισμό που πάντα υπήρχε στην ανθρώπινη ιστορία. Ο πολιτισμός μας είναι τεχνολογικός. Είναι κάτι το οποίο η Accenture έλεγε από γεννήσεώς της, αλλά έπρεπε να έρθει η ψηφιακή εποχή για να γίνει πια τόσο απτό σε όλες τις επιχειρήσεις. Πάντα ήταν καταλύτης η τεχνολογία, τώρα ακόμα περισσότερο, και νομίζω αυτό που έχει συμβεί είναι ότι ενώ η τεχνολογία ήταν βοηθητική για τις επιχειρήσεις, πλέον είναι κεντρικό κομμάτι της στρατηγικής τους. Δεν νοείται επιχείρηση οιουδήποτε κλάδου να μην έχει την τεχνολογία στην καρδιά. Απαιτείται όμως μια ισορροπία μεταξύ της ανθρώπινης ευφυΐας και της τεχνολογίας και το θέμα είναι πώς συνδυάζονται αυτοί οι δύο παράγοντες.

Σε διαφορετικές εποχές υπάρχουν διαφορετικοί συνδυασμοί. Πριν τρία χρόνια ο CΤO της Accenture, Paul Daugherty, εξέδωσε ένα βιβλίο το οποίο μίλαγε για το human-machine interaction το οποίο χώρισε σε τρεις τομείς: Από τη μια μεριά, πράγματα τα οποία κάνει ο άνθρωπος σχεδόν αποκλειστικά: όλα όσα χρειάζονται ανθρώπινη κρίση και συναισθήματα, όπως θέματα leadership κλπ. Από την άλλη, είναι πράγματα τα οποία τα έχουμε δώσει τελείως στις μηχανές. Και υπάρχει στη μέση αυτό που όρισε ως “the missing middle”, που είναι το όριο που μετατίθεται ανάλογα με την εποχή. Από τη μια μεριά είναι οι μηχανές που δίνουν ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στον άνθρωπο –  το βλέπουμε τώρα και με το artificial intelligence και από την άλλη είναι οι δραστηριότητες που κάνει ο άνθρωπος προκειμένου να εκπαιδεύσει/επιτηρήσει τις μηχανές στο έργο που επιτελούν. Αυτή η διαχωριστική γραμμή μετατίθεται ανάλογα την εποχή και δεν ξέρουμε που ακριβώς θα επέλθει η ισορροπία; Και ίσως να αρχίσει να επεκτείνεται και η τεχνολογία σε πράγματα που τα θεωρούμε αμιγώς ανθρώπινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή τη στιγμή που βρίσκεται αυτή η γραμμή για την οποία αναφέρεσαι;

Τι να σας πω… Από τον περασμένο Νοέμβριο που βγήκαν τα generative ΑΙ-συστήματα όπως το ChatGPT – φαντάζομαι θα έχετε ασχοληθεί πολλοί εδώ στο ακροατήριο – βλέπουμε την απαρχή μιας νέας επανάστασης και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα επαναπροσδιορίσει όλα τα επαγγέλματα. Και όταν λέω όλα και το δικό μας και το δικό σας και του οποιουδήποτε. Αυτό που συντελείται είναι κατακλυσμικό και σε ένα χρόνο θα έχουμε χιλιάδες φορές μεγαλύτερες δυνατότητες απ’ ό,τι βλέπουμε σήμερα που είναι ήδη τρομερά εντυπωσιακό. Άρα…

Οι προκλήσεις των επιχειρήσεων σε ένα κόσμο ΜΑΠΑ (μεταβαλλόμενο, απρόβλεπτο, πολυπαραγοντικό και αβέβαιο)

 «Οι προκλήσεις είναι ο μεγάλος ρυθμός αλλαγών που πρέπει να διαχειριστούμε και δημιουργούν στρες στους οργανισμούς. Όμως οι αλλαγές είναι εκεί και θα μείνουν. Και ενώ στο παρελθόν λέγαμε ότι η τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις, τώρα βλέπουμε ότι υπάρχουν αλλαγές, οικονομικές, υγειονομικές, γεωπολιτικές, ένα ολόκληρο πλαίσιο που καθορίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, προσπαθούμε και χαρτογραφούμε κάποιες δυνάμεις που θεωρούμε ότι λειτουργούν και μπορούν να δώσουν νόημα στο πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί την κατάσταση. Θα σας μιλήσω για πέντε δυνάμεις που έχουμε χαρτογραφήσει ως Accenture:

-Η πρώτη δύναμη είναι η ανάγκη για πλήρη επαναπροσδιορισμό των επιχειρήσεων. Δεν είναι δυνατόν να συντελείται αυτή η επανάσταση για την οποία μιλάμε και να συνεχίζουν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με ένα παλαιό μοντέλο, το οποίο θα καταρρεύσει από μόνο του. Μιλάμε για τεχνολογικές και όχι μόνο εξελίξεις, τις οποίες πρέπει να ενσωματώσουν οι επιχειρήσεις στη λειτουργία τους.

-Η δεύτερη είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο ή το ταλέντο, όπως λέμε. Αν λείπει από την εξίσωση, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα. Ο καθένας από τον τομέα του συζητά ότι δεν μπορεί να βρει τον κατάλληλο κόσμο και αυτή είναι μια τρομερή πρόκληση για όλους τους τομείς της οικονομίας.

-Η τρίτη δύναμη είναι η βιωσιμότητα. Μιλάμε πολύ για βιωσιμότητα, αλλά στην πράξη έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε.

-Η τέταρτη δύναμη είναι το νέο ίντερνετ. Το νέο ίντερνετ είναι το metaverse, και εμείς μάλιστα θεωρούμε ότι υπάρχει ένα continuum και γι’ αυτό και το λέμε the metaverse continuum μεταξύ του virtual κόσμου και του πραγματικού κόσμου. Το νέο ίντερνετ θα προσδιορίσει τις εξελίξεις.

-Και τέλος είναι οι κατακλυσμιαίες τεχνολογικές εξελίξεις σε όλα τα πεδία που πρέπει να τις ενστερνιστούν οι επιχειρήσεις για τους λόγους που εξηγήσαμε και πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς επανεφευρίσκει μια επιχείρηση τον εαυτό της

«Εμείς λέμε ότι reinvention is a strategy. Πώς μπορώ να κάνω reinvent τον εαυτό μου μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον; Ποιοι είναι οι τρόποι να το πετύχει κανείς αυτό; Το πρώτο είναι να πάρει την ουσία του ψηφιακού μετασχηματισμού που δεν είναι τίποτα άλλο από το business agility. Χρησιμοποιώ τον αγγλικό όρο, γιατί περιγράφει το concept. H λέξη «ευελιξία» δεν περιγράφει το concept του business agility. Το πώς μπορώ εγώ να γκρεμίζω τα σιλό που έχω στην επιχείρηση μου. Δεν μπορεί να λειτουργεί με σιλό μια επιχείρηση όταν τα πάντα αλλάζουν ραγδαία. Πρέπει να μπορείς να λειτουργείς on a project basis, να σχηματοποιούνται ομάδες κατά περίπτωση, να έχουν ενδεχομένως αρχή, μέση και τέλος και να αλλάζουν όταν εκπληρώνουν το σκοπό τους.

Οι κλασικές γραμμές αναφοράς σε μια επιχείρηση δεν λειτουργούν. Άρα το business agility είναι το κεντρικό concept, που είναι το ζητούμενο. Επομένως, ψηφιακός μετασχηματισμός που καταλήγει εκεί. Αυτό μας οδηγεί στο continuous innovation, επίσης μας οδηγεί στην ανακάλυψη αξίας από περιοχές που δεν φανταζόμασταν. Στο πώς συνδυάζω διαφορετικά τμήματα μέσα στην επιχείρηση για να κάνω πράγματα που δεν έκανα στο παρελθόν, πώς ενεργοποιούμαι στην αγορά με συμμαχίες και οικοσυστήματα. Αυτή είναι η ουσία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Όλος αυτός ο συνδυασμός είναι αναγκαίος στις μεγάλες επιχειρήσεις – οι startups είναι αυτό ακριβώς – ώστε να λειτουργήσουν στο ψηφιακό οικοσύστημα και να παράξουν κάτι καινούργιο.

Άρα αλλάζει ο τρόπος που φτιάχνεις τις ομάδες εργασίας, αλλά αλλάζει ταυτόχρονα και η απαίτηση για συνέργειες και συμπράξεις εκτός εταιρείας.

Απολύτως και για να μην παραμείνει αυτό απλώς ένα concept, οι ομάδες έχουν και decision authority. Οι ίδιες οι ομάδες αποφασίζουν, αυτό είναι το New Age Business, το να υπάρχουν ομάδες που δημιουργούνται και διαλύονται ανάλογα με τις ανάγκες και μπορούν να αποφασίσουν για τους εαυτούς τους. Τώρα, πρέπει να πούμε ότι αν δεν έχει ακολουθήσει κάποιος βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό για να φτιάξει τις σωστές υποδομές, ούτε το agility θα παίξει. Πχ, μιλάμε για το cloud.

Το cloud μας επιτρέπει πάρα πολύ γρήγορα να στήσουμε δομές και να έχουμε capabilities μέσα σε μια επιχείρηση που στο παρελθόν μας έπαιρνε πάρα πολύ χρόνο και πάρα πολύ χρήμα. Αν δεν υπάρχει λοιπόν πρόσβαση σε cloudinfrastructure με το καλημέρα, πώς θα στήσει κανείς το business agility; Εξ ορισμού δεν μπορεί να γίνει. Δεύτερον, η ψηφιακή εποχή δημιουργεί δεδομένα. Τι τα κάνει τα δεδομένα η επιχείρηση; Λέμε reinvention is a strategy… από τα δεδομένα θα ξεκινήσει. Πρέπει να μπορεί να διακρίνει trends μέσα από τα δεδομένα και γι’ αυτό λέμε «the data-driven enterprise», για να μπορέσει να κάνει informed τη στρατηγική της. Μετά, τεχνητή νοημοσύνη… δεν ξέρω τι να περιγράψω, γιατί δεν ξέρω πού θα μας πάει η τεχνητή νοημοσύνη… Αυτό είναι το reinvention που πρέπει να χτιστεί για να μπορέσει να γίνει αυτό που σας περιέγραψα.

Το brain gain, το εργασιακό περιβάλλον και οι αξίες μιας εταιρείας

«Για να μην κρυβόμαστε υπάρχουν τεράστιες μισθολογικές διαφορές. Με χώρες σαν την Ελβετία, που είναι από τις πιο ακριβές στην Ευρώπη, η μισθολογική διαφορά μπορεί να είναι επί 4, οπότε είναι λίγο δύσκολο να γεφυρωθεί. Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη και το κόστος ζωής, μπορεί ένα στέλεχος να αμείβεται πολύ καλά και να έχει μια αξιοπρεπέστατη ζωή στην Ελλάδα. Άρα, ένα είναι και το οικονομικό. Το άλλο είναι ότι πρέπει να αισθάνεται κανείς και συναισθηματικά και πνευματικά καλά στη δουλειά. Πρέπει να υπάρχει  ένα πλαίσιο από τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ουσιαστικά τα στελέχη τους. Το τρίτο είναι να υπάρχει το λεγόμενο engagement. Να υπάρχει καλή σχέση μεταξύ των συναδέλφων, να μην υπάρχει bullying μέσα στην εταιρεία, να σέβεται ο ένας τη γνώμη του άλλου. Εμείς στην Accenture προσπαθούμε να μετρήσουμε το engagement, για να είμαστε σίγουροι ότι όλα λειτουργούν προς την σωστή κατεύθυνση. Και, τέλος, πρέπει οι υποδομές να είναι σωστές, να υπάρχει το purpose που αναφέραμε, γιατί ο κόσμος ψάχνει κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό του».

Η τεχνολογία βοηθάει τις επιχειρήσεις για να «χτίσουν» τη βιωσιμότητά τους

«Η τεχνολογία βοηθάει πάρα πολύ. Πρέπει όμως να σας πω ότι ενώ γίνεται πολλή κουβέντα για τη βιωσιμότητα, δεν έχουμε δει ραγδαία εξέλιξη στο πεδίο μέσα στον χώρο των επιχειρήσεων. Σε όλες τις έρευνες που κάνουμε βλέπουμε ότι η βιωσιμότητα αποτελεί προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, αλλά σε επίπεδο εφαρμογής διαπιστώνουμε ότι είναι αρκετά πίσω. Θέλω να πω ότι η πραγματικότητα πρέπει να κάνει λίγο catch-up με τη θεωρία. Σήμερα κανένας νέος δεν δέχεται την άσκοπη σπατάλη. Τα θέματα βιωσιμότητας πρέπει να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα και πρέπει και οι επιχειρήσεις να το κάνουν. Είναι ένα θέμα ουσίας και το βλέπουμε στις εταιρείες που έχουν πρωτοπορήσει σε αυτόν τον τομέα, οι οποίες έχουν και καλά οικονομικά αποτελέσματα. Όλες οι διεθνείς μελέτες λένε ότι η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς ένα trend, είναι και καλό business. Είναι ώρα να το αντιληφθούμε».

Το μέλλον είναι να μπορέσεις να αδράξεις τα trends που θα προσδιορίσουν την κοινωνία που έρχεται

«Είμαστε λίγο obsessed με το μέλλον. Καταρχάς, γιατί θεωρούμε ότι αν δεν πρεσβεύουμε εμείς το μέλλον, ως Accenture ποιος θα το κάνει; Παρόλα αυτά, τι είναι το μέλλον; Είναι ένα παράθυρο στις δικές μας φιλοδοξίες. Και το αν θα το αξιοποιήσουμε θετικά ή όχι επαφίεται σε εμάς. Δύο ωραία πράγματα. Πλέον, με το internet και το interconnectivity, η γνώση είναι προσβάσιμη σε όλους, δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για κανέναν. Μπορεί κανείς να μάθει τα πιο θαυμαστά πράγματα μέσα από το ίντερνετ με χίλιους δυο τρόπους, το οποίο επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε ποια είναι τα παγκόσμια trends. Γιατί τελικά το μέλλον, τι είναι; Αυτό που διαφαίνεται ως trend που θα εμφανιστεί πολύ πιο έντονο στο μέλλον. Λοιπόν, όλα αυτά τα trends μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε ανά πάσα στιγμή.

Παλιά λέγαμε έχουμε ένα τεχνολογικό lag πενταετίας, δεκαετίας μέχρι να έρθουν κάποια πράγματα εδώ. Τώρα είναι αυτόματα. Την ίδια στιγμή έρχονται. Άρα στο βαθμό που αντιλαμβανόμαστε αυτά τα παγκόσμια trends θα μπορέσουμε κι εμείς να λειτουργήσουμε. Και εγώ χαίρομαι πάρα πολύ εκτός των άλλων, γιατί βλέπω πώς παιδιά στην Ελλάδα που μπορεί να έχουν βάλει μεγάλους στόχους για τον εαυτό τους, κάνουν λαμπρές σπουδές σε μεγάλα πανεπιστήμια και στο εξωτερικό, ενώ παλιά αν κάποιος βρισκόταν στην επαρχία, ήταν σχεδόν αποκλεισμένος από κάτι τέτοιο. Τώρα ακούς για το παιδί από τη Ναύπακτο που πάει στο Χάρβαρντ και μάλιστα χωρίς φροντιστήριο. Είχε πρόσβαση σε διαγωνισμούς μαθηματικούς, φυσικής, κλπ. Αυτό είναι το μέλλον! Να μπορέσεις να αδράξεις τα trends που θα προσδιορίσουν την κοινωνία που έρχεται».

Τα συστατικά της επιτυχίας σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία

«Θα μιλήσω με τις προσωπικές μου εμπειρίες, προφανώς δεν είναι κάτι το οποίο μπορώ να το εκφράσω διαφορετικά. Θεωρώ ότι το κομμάτι της ευελιξίας – με την έννοια της πνευματικής ευελιξίας – είναι βασικό στοιχείο επιτυχίας. Να μην αισθάνεται κανείς πνευματικά και ουσιαστικά εγκλωβισμένος. Το δεύτερο, και αυτό πάλι από την εμπειρία μου, επειδή δουλεύουμε πάρα πολύ με ομάδες, θεωρώ ότι είναι να αναγνωρίζεις την αξία του άλλου χωρίς να έχεις κόμπλεξ, χωρίς εγωισμούς, το οποίο μας είναι δύσκολο μερικές φορές μιλώντας για το ελληνικό ταπεραμέντο. Αλλά αυτοί που έχουν πετύχει, ήταν αυτοί που αναγνώρισαν την αξία του άλλου χωρίς κόμπλεξ. Και ίσως το τρίτο, επειδή μιλάμε για τις συνεχείς κρίσεις και τον μεταβαλλόμενο κόσμο που τρέχει με τρελούς ρυθμούς, νομίζω ότι είναι να μπορεί κανείς να παίρνει μια μικρή απόσταση από τα πράγματα, να παίρνει μια ανάσα για να τα βλέπει λίγο πιο νηφάλια και πιο ψυχρά. Γιατί ξέρετε μερικές φορές η καθημερινότητα και η ένταση, αυτό το άγχος… μας παίρνει από κάτω… Αν μπορέσει και κάνει ένα βήμα πίσω και δει τη μεγαλύτερη εικόνα, πιστεύω ότι μπορεί να ξεμπλοκάρει και να πετύχει. Αυτά τα τρία πράγματα».

Περισσότερα θέματα από το Fortune Greece Network:
Peter Economides στο Network: Το 2023 μπορεί να γίνει το έτος καινοτομίας και δημιουργικότητας για την Ελλάδα
Παναγιώτης Κακολύρης στο Fortune Greece Network: Η ενσυναίσθηση είναι το «κλειδί» στην επιτυχία της επικοινωνίας

*Δείτε φωτογραφίες από το πρώτο live meet up της χρονιάς, το οποίο έλαβε χώρα στον πολυχώρο της Ατράκτου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας για τα μέλη του Fortune Greece Network –

Μπορείτε να δείτε και κατεβάσετε φωτογραφίες από την εκδήλωση ΕΔΩ  – Credits: Nίκος Μαλιάκος.

**Οργάνωση Παραγωγής: Artecniko Productions

1/19
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & CEO Accenture Greece, Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece
Τάσος Ζάχος, Editor in Chief Fortune Greece, Desy Karapchanska, Community & Operations Manager Fortune Greece Network
Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & CEO Accenture Greece, Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & CEO Accenture Greece, Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & CEO Accenture Greece, Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & CEO Accenture Greece
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & CEO Accenture Greece
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & CEO Accenture Greece, Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & CEO Accenture Greece, Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & CEO Accenture Greece, Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece
Desy Karapchanska, Community & Operations Manager Fortune Greece Network
Goodie bags της Minoa Water
(Μέση) Νίκος Δημάκος, Partner & Head of Consulting της KPMG, (Δεξιά) Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών
Τάσος Ζάχος, Editor in Chief Fortune Greece
Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & CEO Accenture Greece, Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece
Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece