Hyundai: Οι δασμοί Τραμπ μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειες θέσεων εργασίας

Hyundai: Οι δασμοί Τραμπ μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειες θέσεων εργασίας

Οι δασμοί θα οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ καθώς η εταιρία ίσως αναγκαστεί να κλείσει το εργοστάσιό της στη χώρα.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στη Hyundai Motor, τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αμερικανικοί δασμοί στις εισαγωγές αυτοκινήτων θα οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ καθώς η εταιρία ίσως αναγκαστεί να κλείσει το εργοστάσιό της στη χώρα.

Το συνδικάτο της Hyundai Motor ανέφερε σε ανακοίνωση ότι εάν η μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην εγχώρια αγορά και το εξωτερικό οδηγήσουν σε κλείσιμο εργοστασίου, μια μονάδα στο εξωτερικό θα είναι η πρώτη που θα κλείσει βάσει της συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης του συνδικάτου των εργαζομένων.

Εάν η Hyundai παρεμποδιστεί στο να εξάγει τα οχήματά της στις ΗΠΑ και η οικονομική της θέση επιδεινωθεί, το εργοστάσιο της Hyundai στην Αλαμπάμα θα κλείσει πρώτο και περίπου 20.000 Αμερικανοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να απολυθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το συνδικάτο της Hyundai απέστειλε την ανακοίνωσε στην αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Σύμφωνα με αυτήν, η αμερικανική «δασμολογική βόμβα» θα μειώσει τις εξαγωγές αυτοκινήτων της Hyundai στις ΗΠΑ κατά 330.000, σημειώνοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στην απώλεια 5.000-6.000 μόνιμων θέσεων εργασίας και 20.000-30.000 θέσεων εργασίας για εξωτερικούς συνεργάτες.