Οι 4 βασικές προτεραιότητες της εποχής Καλλιτσάντση στην Ελλάκτωρ

Οι 4 βασικές προτεραιότητες της εποχής Καλλιτσάντση στην Ελλάκτωρ

Η επικράτηση του νέου σχήματος και η αλλαγή σελίδας μετά από δεκαετίες.

Υπέρ της πρότασης των Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση για την ανάκληση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ και της αντικατάστασης τους από εννέα νέα μέλη τάχθηκε η πλειοψηφία των μετόχων κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία 78%.

Ο έλεγχος της Ελλάκτωρ μετά την απόφαση αυτή περνά στα χέρια των αδελφών Καλλιτσάντση.

Συγκεκριμένα, με 52,9% υπερψηφίστηκε το άρθρο 9 για την πλήρη ανάκληση του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ, ενώ κατά ψήφισε το 46,8%.
Με απόφαση της Γ.Σ., τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Γιώργος Προβόπουλος, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και τη θέση του αντιπρόεδρου ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

«Για τη νέα σύνθεση του ΔΣ δεν αναζητήσαμε φίλους, αλλά πρόσωπα με διεθνή προβολή, πρόσωπα εγνωσμένης επάρκειας, τα οποία δεν πρέπει να προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο. Γι’ αυτό πρότεινα ως πρόεδρο τον Γιώργο Προβόπουλο», υπογράμμισε.

«Επενδύσαμε πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να αγοράσουμε μετοχές, την απόφαση θα την πάρετε έχοντας ακούσει την αλήθεια, θα αποφασίσετε εσείς. Αν αναλάβουμε τη διοίκηση, θα βγάλουμε τον Ελλάκτωρα από το αδιέξοδο και θα επιστρέψει σε κερδοφορία» πρόσθεσε ο κ. Καλλιτσάντσης.

Προτεραιότητα του σχήματος Change4Ellaktor είναι:

– H περαιτέρω εστίαση στον τομέα της κατασκευής, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων, των αιολικών πάρκων και η επιστροφή στην κερδοφορία των δραστηριοτήτων της Άκτωρ στο εξωτερικό.

– H αναστολή της πώλησης της Άνεμος, με τη νέα διοίκηση του ομίλου να προβλέπει την εμφάνιση λειτουργικής κερδοφορίας ebitda, τα επόμενα χρόνια, της τάξης των 70 εκατ. ευρώ.

– Η λειτουργική αναδιάρθρωση του ομίλου προκειμένου να επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

– Η υλοποίηση νέων συνεργειών και η επιλογή ικανών στελεχών σε θέσεις κλειδιά

Μεταξύ των κινήσεων που θα κάνει η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ είναι ο περιορισμός των θυγατρικών εταιρειών από τον οποίο προσδοκά εξοικονόμηση της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

Βάσει των όσων επανέλαβε και χθες ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης η κατασκευή θα παραμείνει βασικός κορμός του ομίλου, ωστόσο θα επιδιωχθεί η αναδιοργάνωση της Άκτωρ ώστε να καταστεί κερδοφόρος και στο εξωτερικό. Ο ίδιος προσδιόρισε το μελλοντικό τζίρο από την κατασκευή σε 1 δις. ευρώ με την κερδοφορία στο 3,5% με 4% επί αυτού.