Η Aegean Airlines εκπαιδεύει τους πιλότους του μέλλοντος

Η Aegean Airlines εκπαιδεύει τους πιλότους του μέλλοντος
Πώς η Ελλάδα θα αποτελέσει σύγχρονο κόμβο αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αποστολή Μαδρίτη

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στον χώρο των αερομεταφορών καθώς και εκείνες που διαδραματίζονται στο διεθνές αεροδρομιακό περιβάλλον, η Aegean Airlines επενδύει στους πιλότους του μέλλοντος δημιουργώντας στη χώρα μας το πρώτο κέντρο προσομοίωσης πτήσεων, όπου θα είναι ο πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένος και σύγχρονος κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η ελληνικών συμφερόντων αεροπορική, η οποία το 2022 τιμήθηκε ως η εταιρεία με την υψηλότερη επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ για 11η συνεχή χρονιά βραβεύτηκε ως η “Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη” στα Skytrax World Airline Awards, λαμβάνοντας παράλληλα τη 2η θέση στην κατηγορία της «Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας Παγκοσμίως», συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη για το προσωπικό καμπίνας που διαθέτει και την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει στους επιβάτες της.

Σε δημοσιογραφική αποστολή που διοργανώθηκε στη Μαδρίτη, στην οποία το Fortune έδωσε το παρών, επαγγελματίες των media από όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη «γεύση» από το σύγχρονο κέντρο προσομοιωτών πτήσεων και εκπαίδευσης που λειτουργεί η CAE, εταιρεία αεροπορικής εκπαίδευσης για πιλότους και πληρώματα καμπίνας.

Υπενθυμίζεται πως AEGEAN και CAE, υπό τη μορφή κοινοπραξίας θα βάλουν τη σφραγίδα τους στο πρώτο σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα. Με χωρητικότητα έως και 7 προσομοιωτών πλήρους πτήσης, το εκπαιδευτικό κέντρο AEGEAN – CAE θα αποτελέσει μέρος της νέας Τεχνικής Βάσης της AEGEAN συνολικής έκτασης 85.000 m2 που θα δημιουργηθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα διαθέτει τέσσερις προσομοιωτές πτήσης, συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320neo, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας, ενώ προβλέπει την εγκατάσταση τριών επιπλέον προσομοιωτών. Στην πλήρη του ανάπτυξη, το κέντρο θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους το χρόνο (42.000 ώρες εκπαίδευσης) και πολλαπλάσιο αριθμό πληρωμάτων καμπίνας.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας training center στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε χάρη στην επιμονή και την υπομονή του κάπτεν Σίσκου που τρέχει την εκπαίδευση της Aegean από το 2005. Ήταν ο άνθρωπος που επέμενε για τη δημιουργία του κέντρου τα τελευταία 7 χρόνια και που μας έπεισε στο να πάρουμε και την τελική απόφαση» ανέφερε ο CEO της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης προσθέτοντας πως το αρχικό πλάνο είναι το εν λόγω κέντρο να πάρει σάρκα και οστά από τον Οκτώβρη του τρέχοντος έτους.

Η δημιουργία του Κέντρου εντάσσεται στη συνολική επένδυση της AEGEAN ύψους 140 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, που ανακοινώθηκε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, ενώ παράλληλα επεκτείνει περεταίρω το ήδη σημαντικό παγκόσμιο δίκτυο κέντρων εκπαίδευσης της CAE.

 Η ασφάλεια είναι προτεραιότητά μας

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Κάπτεν Σίσκος, ο οποίος μίλησε για την ασφάλεια, μια παράμετρο υψίστης σημασίας στην οποία επενδύει συστηματικά η Aegean Airlines. «Η επίσκεψη στη Μαδρίτη και τα κεντρικά της CAE πραγματοποιείται για να δείτε πώς θα μοιάζει το αντίστοιχο κέντρο της Αθήνας. Η αλήθεια είναι ότι ξοδεύουμε αρκετές ώρες πετώντας σε μεγάλες αποστάσεις και ότι η εκπαίδευσή μας είναι πολύ μεγαλύτερη σε διάρκεια από αυτή που επιτάσσει η νομοθεσία ή που εφαρμόζεται από άλλες αεροπορικές –συνολικά 8 εβδομάδες. Εκτός από τους Έλληνες πιλότους, στόχος μας είναι να καταστούμε πόλος έλξης ώστε να έρχεται προσωπικό και από άλλες χώρες για να εκπαιδεύεται στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην έλλειψη προσωπικού ο κ. Σίσκος υπογράμμισε πως το επάγγελμα του πιλότου είναι ελκυστικό, εμφανίζει προοπτική, αλλά για να εξασκηθεί απαιτείται πάθος και αφοσίωση.

Στην εκδήλωση μίλησαν και διοικητικά στελέχη της CAE απαντώντας σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τη λειτουργία του κέντρου, καθώς επίσης και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο όμιλος κατέγραψε πέρυσι έσοδα 3,4 δισ. ευρώ, απασχολεί 13.000 εργαζόμενους, διατηρεί 16 εκπαιδευτικά κέντρα και εξυπηρετεί πάνω από 200 αεροπορικές ανά τον κόσμο για την πιστοποίηση των πιλότων τους.

«Προετοιμάζουμε τους ανθρώπους για τις στιγμές που αξίζουν και η ασφάλεια είναι προτεραιότητα μας. Στη Μαδρίτη βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Το 1952 δημιουργήσαμε τον πρώτο προσομοιωτή και έκτοτε ο οργανισμός έχει αναπτυχθεί ραγδαία. Σύμφωνα με έρευνες, τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούμε 264.000 νέους πιλότους στις αεροπορικές» δήλωσαν τα στελέχη της CAE.

Το CAE Madrid

Σε ιδανική τοποθεσία, 10 λεπτά από το αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης, το CAE Madrid εκπαιδεύει πάνω από 5.000 πιλότους και περισσότερα από 15.000 άτομα πληρώματος καμπίνας ετησίως. Συνολικά, παρέχει περισσότερες από 50.000 ώρες εκπαίδευσης προσομοιωτών ετησίως. Φιλοξενεί 11 προσομοιωτές πλήρους πτήσης για τους ακόλουθους τύπους αεροσκαφών: A320, A330, A340, A350, DASH8 Q-300, CRJ200/900/1000, ATR72-600 και B787, ενώ, όσον αφορά την εκπαίδευση του πληρώματος καμπίνας, υπάρχουν υποδομές τόσο για τον τύπο αεροσκάφους Α340 όσο και για το Α320, καθώς και, δύο χώροι κατάσβεσης φωτιάς και ένας καπνού.

Διατίθενται είκοσι αίθουσες διδασκαλίας, πλήρως εξοπλισμένες με ψηφιακούς πίνακες και προβολείς, καθώς και 22 αίθουσες ενημέρωσης για τους προσομοιωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: