Η αέναη ανάπτυξη του Ψηφιακού Marketing

Η αέναη ανάπτυξη του Ψηφιακού Marketing

Η σχέση κάθε brand με τον υφιστάμενο και τον δυνητικό καταναλωτή έχει αλλάξει δραματικά.

Έχουν περάσει 28 χρόνια από την είσοδο του Διαδικτύου στη ζωή μας. Η Ψηφιακή Επανάσταση γιγαντώνεται και πλέον οι εξελίξεις όσον αφορά στο Marketing είναι καταιγιστικές.

Τα διαφημιστικά μηνύματα που δέχεται καθένας μας καθημερινά, μέσω των ψηφιακών Μέσων, ενδέχεται να αγγίζουν τα 4.000!

Εκ των πραγμάτων, η συγκέντρωση και η παρατηρητικότητά μας έχουν κατακερματιστεί, με αποτέλεσμα ο υπέρ πάντων αγώνας των Marketers, να είναι η δημιουργία μηνυμάτων και η εκτέλεση διαφημιστικών projects, που θα τραβήξουν την προσοχή μας.

Κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο, κάθε επιπλέον ματιά σε ένα διαφημιστικό μήνυμα, έχει πολλαπλάσια σημασία πλέον. Η σχέση κάθε brand με τον υφιστάμενο και τον δυνητικό καταναλωτή έχει αλλάξει. Ο καταναλωτής επιθυμεί να ζήσει την πλήρη εμπειρία της επιλογής ενός brand. Θέλει να ενημερωθεί μέσω story-telling, να ταυτιστεί με τις αξίες, να ανοίξει διάλογο με το brand.

Στο πλαίσιο αυτό και με πρόβλεψη αύξησης των διαφημιστικών δαπανών στα Social Media κατά 90%, σε Mobile 127% και στα Analytics κατά 375%, οι μεγάλοι διαφημιζόμενοι σε Ευρώπη και ΗΠΑ ανασυντάσσουν τα τμήματα Marketing, συγκεντρώνοντας In-house την διαχείριση των Social Media, του Data Analysis και του Customer Experience.

Με τον τρόπο αυτό, η «Always On», ήτοι η συνεχής ροή και βελτιστοποίηση της Ψηφιακής προβολής θα είναι πιο εφικτή και αποτελεσματική.
Φυσικά, η εξέλιξη δεν σταματά και τα παραπάνω μπορεί να υλοποιηθούν ταχύτερα ή και να ξεπεραστούν σε σύντομο διάστημα.
Ειλικρινά όμως, η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός που προκαλεί σε κάθε Marketer η παρούσα κατάσταση, δεν συγκρίνεται με καμία.

Αξίζει να θυμηθούμε οι παλαιότεροι, την εποχή που υπήρχαν μόνο δυο τηλεοπτικοί σταθμοί, δυο ραδιοφωνικοί, 6-7 εφημερίδες και 10-15 περιοδικά.

Κι όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από τρείς δεκαετίες!