Η αεροπορική εταιρεία που θέλει να… ζυγίζει τους επιβάτες της

Η αεροπορική εταιρεία που θέλει να… ζυγίζει τους επιβάτες της
epa05794405 An Airbus model plane in Finnair company heaquarters in Vantaa, Finland, 15 February 2017. Finnair's revenue grew by 3,2 per cent year-on-year to 2,316 million euros . The operational result was 55,2 million euros EPA/MARKKU OJALA

Η πολιτική αυτή είναι εθελοντική και έχει ερευνητικό σκοπό, υποστηρίζει η εταιρεία.

 

Η αεροπορική εταιρεία Finnair ζητά από 2.000 επιβάτες της να δίνουν το ακριβές τους βάρος πριν από την πτήση.

Παρόλα αυτά η φινλανδική εταιρεία επιμένει ότι η κίνηση αυτή δεν γίνεται για να αποκλείσει οποιονδήποτε, αλλά για να εξακριβώσει το ακριβές βάρος των αεροσκαφών της και να επιβεβαιώσει τους υπολογισμούς της για θέματα ανεφοδιασμού και ασφάλειας.

«Η Finnair διενεργεί μια έρευνα για να αποφασίσει εάν διαθέτει ακριβή στοιχεία με βάση το συνολικό βάρος των επιβατών», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Στην Finnair ακολουθούμε μια εξαιρετικά αυστηρή πολιτική ασφάλειας κι επίσης αποτελούμε έναν οργανισμό που βασίζεται στα δεδομένα, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα δυνατά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση της απόδοσης του αεροσκάφους και τους υπολογισμούς κατά την προσγείωση».

Μέχρι στιγμής 180 επιβάτες στο Ελσίνκι ανέβηκαν στο ειδικό σημείο όπου ζυγίζονται οι αποσκευές, όμως η εταιρεία έχει αποφασίσει να συνεχίσει την ίδια πολιτική όλο τον χειμώνα και την άνοιξη.

Με βάση την Finnair, η διαδικασία αυτή είναι ανώνυμη και εθελοντική και τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν έχουν αποκλειστικά ερευνητικό χαρακτήρα. «Η αρχική αντίδραση των πελατών μας ήταν θετική», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία. «Ο κόσμος κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνουμε».