Η αεροπορική που τιμήθηκε για την «Καινοτόμα Συμφωνία της Χρονιάς»

Η αεροπορική που τιμήθηκε για την «Καινοτόμα Συμφωνία της Χρονιάς»

Η οικονομική συμφωνία της Etihad Airways Partners της χάρισε ακόμη ένα βραβείο.

Δεν είναι μόνο ότι κατέχει τον τίτλο μιας από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου αλλά πλέον αναγνωρίζεται στη διοίκησή της η ευελιξία να κλείνει σημαντικές συμφωνίες προς όφελος των μετόχων της. Το αναγνωρισμένου κύρους περιοδικό Airfrance Journal, τίμησε με το βραβείο «Καινοτόμα Συμφωνία της Χρονιάς» τις αερογραμμές των ΗΑΕ για την οικονομική συναλλαγή των $700 εκατομμυρίων της Etihad Airways Partners. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά βράβευση, αφού είχαν προηγηθεί οι διακρίσεις « Συνεργασία της Χρονιάς για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική» από τον οργανισμό έρευνας αγοράς International Financing Review (IFR), αλλά και η «Συμφωνία Χρηματοδότησης Χρέους της Χρονιάς για τη Μέση Ανατολή» από το οικονομικό περιοδικό Global Transport Finance.

Η αιτιολογία της συντακτικής ομάδας του Airfinance Journal για την απονομή του εν λόγω βραβείου στην Etihad Airways, ήταν η αποτελεσματικότητα της διοίκησης να προσελκύσει κεφάλαια από όλο τον κόσμο, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Το παρόν στην τελετή απονομής έδωσε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, James Hogan. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη βαρύτητα που έχει η καινοτομία για την λειτουργία και την εξέλιξη της Etihad Airways, ενώ ευχαρίστησε τους επενδυτές για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν. «Η σειρά βραβείων με τα οποία έχουμε διακριθεί αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη που είχαν οι θεσμικοί επενδυτές στην επιτυχημένη και μοναδική στρατηγική μας, η οποία σχετίζεται κυρίως με τη δημιουργία συνεργιών μεταξύ των επιχειρήσεων στις οποίες έχουμε επενδύσει».

Υπενθυμίζεται πως η πενταετής συμφωνία αφορά την Etihad Airways, τη θυγατρική της εταιρείας Etihad Airport Services και πέντε συνεργάτες του αερομεταφορέα – την airberlin, την Air Serbia, την Air Seychelles, την Alitalia και την Jet Airways – μέλη της EAP, αποτελώντας την πρώτη ενωτική οικονομική συμφωνία του είδους της στη βιομηχανία των αερομεταφορών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Etihad Airways συμμετείχε σε ένα διεθνές roadshow στο Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι και το Λονδίνο, με υποστηρικτή την Goldman Sachs, την ADS που έχει ως βάση της τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Anoa Capital. Μέσω του χορηγού Etihad Airways Partners BV, ο όμιλος κατάφερε επιτυχώς να αυξήσει τα κέρδη του σε $500 εκατομμύρια καθώς εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον από τη διεθνή οικονομική κοινότητα.

Σημειώνεται πως τα αυξημένα κέρδη, τα οποία θα διαχωριστούν στα επτά μέλη της EAP, στοχεύουν στην ανάμειξη των κεφαλαιουχικών δαπανών και επενδύσεων σε στόλο, όπως και στην αναχρηματοδότηση, η οποία θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της εκάστοτε επιχειρηματικής μονάδας.