Η αγορά ποντάρει στη νέα εποχή Κόκκαλη στον όμιλο Intracom

Η αγορά ποντάρει στη νέα εποχή Κόκκαλη στον όμιλο Intracom

Η επανεργοποίηση του Σωκράτη Κόκκαλη σηματοδοτεί την εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου - Το στοίχημα της Intralot. 

Σε άμεσο οικονομικό όφελος για τους μετόχους «μεταφράζεται» η επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη στο τιμόνι του ομίλου μετά από πέντε χρόνια απουσίας, στη διάρκεια των οποίων είχε αρκεσθεί σε «υψηλή εποπτεία» εκ του μακρόθεν.

Η αγορά ήδη δίνει πρόσθετη αξία στις 4 εισηγμένες εταιρείες του, ανεβάζοντας τις κεφαλαιοποιήσεις τους. Η πορεία των τεσσάρων μετοχών είναι σταθερά ανοδική τις τελευταίες εβδομάδες, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικές ειδήσεις. Η αγορά ποντάρει κυρίως στην εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου, την οποία σηματοδοτεί η επανεργοποίηση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής της Intracom επιδιώκει να καταστήσει πάλι τον όμιλό του πρωταγωνιστή στους τομείς όπου δραστηριοποιείται – με έμφαση τις κατασκευές και την αμυντική βιομηχανία και αντίστοιχους βραχίονες τις θυγατρικές «Ιντρακάτ» και «Intracom Defence Electronics- IDE».

Στον τομέα των κατασκευών και των έργων ΣΔΙΤ (συμπράξεων ιδιωτικού-δημόσιου τομέα) η «Ιντρακάτ» θα διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, καθώς θεωρείται  ανερχόμενη δύναμη του κλάδου, ενώ έχει κερδίσει μεγάλα συμβόλαια για έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση (περιφερειακά αεροδρόμια, διαχείριση απορριμμάτων κλπ).

Σε νέα τροχιά μπαίνει και η Intralot, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να αναλαμβάνει ξανά καθήκοντα CEO στην εταιρεία.

H Intralot προετοιμάζεται να μπει σε συνεργασία με τον OTE στο ιντερνετικό αθλητικό στοίχημα, ενώ παράλληλα ενισχύει συνεχώς την παρουσία της στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το mononews, η επιστροφή του πολυσυζητημένου επιχειρηματία στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν αποδίδει καρπούς, καθώς οι δύο ομολογιακές εκδόσεις της εταιρείας, συνολικής ονομαστικής αξίας 750 εκατ. ευρώ, κάνουν ανοδικό ράλι από τα πρόσφατα χαμηλά τους. Και όλα αυτά στη «σκιά» των υποβαθμίσεων που έχουν γίνει από τρεις οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης. Διότι χθες ήρθε η σειρά της S&P να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Intralot, σε συνέχεια ανάλογων κινήσεων που έγιναν προ ημερών από τους οίκους Fitch και Moody’s.

Το πρώτο εξ αυτών, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021, είναι ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ και έχει σταθερό επιτοκιακό κουπόνι 6,75%, βρέθηκε χθες στο 75,73% της ονομαστικής αξίας του. Καταγράφοντας άνοδο της τιμής του κατά 15,2% από τα προ ημερών χαμηλά του.

Το δεύτερο ομόλογο της Intralot, που είναι αξίας 500 εκατ. ευρώ, έχει σταθερό επιτόκιο 5,25% και λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024, έκανε χθες πράξεις στο 58,56% της ονομαστικής του αξίας. Καταγράφοντας άνοδο των τιμών κατά 22,2% από τα προ δεκαημέρου χαμηλά.

H Intralot προχώρησε στα μέσα της εβδομάδας στην αποπληρωμή των επιτοκιακών κουπονιών των δύο ομολόγων, εκταμιεύοντας το ποσό των 21,562 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα η αποπληρωμή των κουπονιών έγινε τρεις μέρες νωρίτερα από την κανονική ημερομηνία, γεγονός που έρχεται να πιστοποιήσει ότι η εταιρεία ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα όλες τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της.

Στο χρηματιστηριακό πεδίο, η Intralot αποτιμάται στα 78,48 εκατ. ευρώ και η τιμή της είναι 7,7% πάνω από τα πρόσφατα χαμηλά της.