Η Alibaba ανακοίνωσε εκπληκτικά κέρδη και αλλαγή στην ηγεσία της

Η Alibaba ανακοίνωσε εκπληκτικά κέρδη και αλλαγή στην ηγεσία της

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2015 χάρις στις παραγγελίες μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Η Alibaba κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των αναλυτών με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Παράλληλα, ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωση την προαγωγή του γενικού διευθυντή, Daniel Zhang, στη θέση του CEO του ομίλου. Ο Zhang θα αντικαταστήσει τον Jonathan Lu, ο οποίος θα παραμείνει στον όμιλο στη θέση του αντιπροέδρου.

Η Alibaba ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 45%, στα 2,811 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Πριν τα επίσημα αποτελέσματα, οι αναλυτές της Wall Street εκτιμούσαν πως η αύξηση των εσόδων θα κυμαινόταν στα 2,77 δισεκατομμύρια δολάρια.

O όγκος των ακαθάριστων πωλήσεων στην Κίνα αυξήθηκε κατά 40%, στα 90 δισεκατομμύρια δολάρια. Ιδιαίτερη αύξηση σημειώθηκε στον τομέα των παραγγελιών που εκτελούνται μέσω των κινητών τηλεφώνων. Ο συγκεκριμένος τομές αντιπροσωπεύει πια το 51% των συνολικών της πωλήσεων. Άλλωστε, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι ενεργοί χρήστες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των ηλεκτρονικών καταστημάτων της Alibaba αυξήθηκαν κατά 77%, στους 289 εκατομμύρια. Οι συνολικοί ενεργοί χρήστες των υπηρεσιών της αυξήθηκαν κατά 37% , στους 350 εκατομμύρια.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ήταν αρκετά για να εκτινάξουν τις μετοχές στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αυξάνοντάς την τιμή της πάνω από τα 85 δολάρια.