Η Alibaba γίνεται πανίσχυρη στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου

Η Alibaba γίνεται πανίσχυρη στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου
Photo:

Ο κινεζικός γίγαντας του e- commerce θα δαπανήσει 4,6 δισ δολάρια για απόκτηση ποσοστού της Suning Commerce Group.

Σε ένα σημαντικό deal προχωράει ο κινεζικός «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, καθώς σύμφωνα με το Business Wire θα δαπανήσει 28,3 δισ. γουάν (4,6 δισ. δολάρια), για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής στην Suning Commerce Group. Στόχος της εταιρείας είναι να επεκτείνει την πρόσβασή της στον κλάδο της ηλεκτρονικής λιανικής.

Το ποσοστό 19,9% θα καταστήσει την Alibaba τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο στη Suning, σύμφωνα με ανακοίνωση του Business Wire.

Την ίδια στιγμή, η Suning θα επενδύσει περί τα 14 δισ. γουάν για την απόκτηση 27,8 εκατ. νέων μετοχών της Alibaba.

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα φέρει άμεσα οφέλη για εκατ. Κινέζων καταναλωτών που χρησιμοποιούν τις δύο πλατφόρμες.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, ανέφερε πως τις τελευταίες δύο δεκαετίες το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει γίνει σημαντικό κομμάτι της ζωής των Κινέζων και αυτή η νέα συμμαχία ενισχύει το μοντέλο για online και offline συναλλαγές.

Η Alibaba σημείωσε αύξηση εσόδων 45%, στα 2,811 δισεκατομμύρια δολάρια για το α’ τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. O όγκος των ακαθάριστων πωλήσεων στην Κίνα αυξήθηκε κατά 40%, στα 90 δισεκατομμύρια δολάρια. Ιδιαίτερη αύξηση σημειώθηκε στον τομέα των παραγγελιών που εκτελούνται μέσω των κινητών τηλεφώνων. Ο συγκεκριμένος τομές αντιπροσωπεύει πια το 51% των συνολικών της πωλήσεων.