Ο λόγος για τον οποίο η Amazon αγόρασε 20.000 φορτηγά της Mercedes-Benz

Ο λόγος για τον οποίο η Amazon αγόρασε 20.000 φορτηγά της Mercedes-Benz

Ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει να ελέγξει ακόμα περισσότερο τις μεταφορές των πακέτων των πελατών του.

H Amazon παρήγγειλε 20.000 φορτηγά τύπου Mercedes-Benz Sprinter προκεικένου να στηρίξει, όπως δηλώνει, τους ανθρώπους που θέλουν να χτίσουν μικρές εταιρείες παράδοσης προϊόντων.

Συγκεκριμένα, τα βανάκια πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες για το νέο πρόγραμμα συνεργατών παροχής μεταφορικών υπηρεσιών με αυτοκίνητα της Amazon, καλώντας νέους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες μεταφορών πακέτων με μίσθωση των φορτηγών, αλλά και αναλαμβάνοντας μέρος του τεράστιου μεταφορικού έργου της Amazon.

Προφανώς η Amazon θέλει να ελέγξει ακόμα περισσότερο τις μεταφορές των πακέτων των πελατών της, ενώ επιθυμεί παράλληλα την ανεξαρτητοποίησή της από εταιρείες όπως η Fedex και USPS.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυξάνουμε τον στόλο επώνυμων φορτηγών Sprinter από 4.500 σε 20.000 οχήματα, ώστε οι νέες μικρές επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε ένα στόλο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Amazon αλλά και των ιδίων», δήλωσε ο Dave Clark, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Επιχειρήσεων της Amazon στην WSJ.

Η εταιρεία ανέφερε ότι «δεκάδες χιλιάδες» ανθρώπων έχουν υποβάλει αίτηση για το νέο πρόγραμμα πρόγραμμα συνεργατών μεταφορών που ανακοίνωσε τον Ιούνιο.