Η Amazon παραδίδει πλέον πακέτα μέσα στο γκαράζ σας

Η Amazon παραδίδει πλέον πακέτα μέσα στο γκαράζ σας
Η εταιρεία προσφέρει στους prime συνδρομητές της τη δυνατότητα να λαμβάνουν τα δέματά τους «μέσα» στο σπίτι.

Υπάρχουν ευχάριστα νέα για όσους ψωνίζουν on-line, καθώς η Amazon ξεκίνησε να παραδίδει τα δέματα μέσα στο γκαράζ των πελατών. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σήμερα σε 50 πόλεις στην Αμερική, αλλά μόνο για τα prime μέλη που διαθέτουν Amazon Key, ένα σύστημα κλειδαριάς και κάμερας που λειτουργεί από απόσταση και σε συνδυασμό με το προσωπικό myQ του κάθε πελάτη και θα ανοίγει την πόρτα του γκαράζ.

Μάλιστα ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι η επιλογή αυτή θα φανεί πολύ χρήσιμη στα prime μέλη, καθώς θα μπορούν να λαμβάνουν τα πακέτα τους με ασφάλεια. Επιπλέον, ο παραλήπτης του πακέτου θα λαμβάνει μία ειδοποίηση όταν το πακέτο του θα παραδίδεται, καθώς και όταν ανοίγει και κλείνει η πόρτα του γκαράζ, παρακολουθώντας τη διαδικασία από το κινητό του όπου και αν βρίσκεται.

Παρόλο που η υπηρεσία ίσως είναι πιο οικεία για κάποιους, μπορεί να είναι ελαφρώς ανησυχητική, καθώς στην ουσία θα επιτρέπονται οι παραδόσεις εντός των σπιτιών και των γκαράζ των πελατών.

«Οι διανομείς μας δουλεύουν πολύ σκληρά κάθε μέρα για να κερδίσουν και να διατηρήσουν την μπιστοσύνη των πελατών μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Amazon. «Οι διανομείς είναι άνθρωποι που έχουν περάσει από ολοκληρωμένους ελέγχους ιστορικού και αναθεωρήσεις αρχείων των οχημάτων».

Η Τσέλσι Λι, διευθύνων σύμβουλος της SHIPSI – μίας κούριερ startup – προτιμά η εταιρεία της να συνεργάζεται με άλλες εταιρίες για να παραδίδει τα πακέτα απευθείας στους πελάτες, βλέπει με ανησυχία το γεγονός να επιτραπεί στην Amazon να παραδίδει τα πακέτα μέσα στα γκαράζ των πελατών. «Μπορεί να φαίνεται τρελό ότι ο γείτονάς σας είναι πρόθυμος να ανοίξει το γκαράζ του, αλλά η αλήθεια είναι πως η ασφάλεια είναι μία ψευδαίσθηση. Ένας έμπειρος διαρρήκτης μπορεί να μπει σχεδόν σε κάθε σπίτι».

Ανεξάρτητα από το αν παραλαμβάνετε πακέτα απευθείας στο σπίτι ή το γκαράζ σας ενώ βρίσκεστε μακριά, αυτή η νέα επιλογή παράδοσης από την Amazon μπορεί να είναι ανακουφιστική για τον έναν στους τέσσερις Αμερικανούς που έχουν βιώσει κλοπή παράδοσης πακέτων, σύμφωνα με έρευνα της Comcast.

«Ξέρω ότι αυτή είναι η Αμερική και ο καθένας θα έπρεπε να έχει ένα «θεόσταλτο» δικαίωμα να λαμβάνει τα πακέτα του μπροστά στην πόρτα του, αλλά έχουμε ανθρώπους που πετάνε τα δέματά σας μπροστά από το σπίτι σας όλη μέρα», δήλωσε ο Τζακ Χαρτ, αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, στο USA Today πέρσι το Δεκέμβριο.

Φωτογραφία: Amazon