Η Amazon προετοιμάζεται για τη φρενίτιδα των εορτών – Προσλήψεις 250.000 εργαζόμενων και αυξήσεις μισθών

Η Amazon προετοιμάζεται για τη φρενίτιδα των εορτών – Προσλήψεις 250.000 εργαζόμενων και αυξήσεις μισθών
ROZENBURG - Packages on the conveyor belts of the Amazon delivery station. ANP PHIL NIJHUIS netherlands out - belgium out (Photo by PHIL NIJHUIS / ANP MAG / ANP via AFP) Photo: AFP
Ορισμένοι νεοπροσληφθέντες θα δικαιούνται μπόνους, που κυμαίνονται από 1.000 έως 3.000 δολάρια.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 250.000 υπαλλήλους για την εορταστική περίοδο και παράλληλα θα αυξήσει τον μέσο μισθό του προσωπικού logistics σε περίπου 20,50 δολάρια την ώρα, καθώς προσπαθεί να προσλάβει και να διατηρήσει εργαζόμενους, εν μέσω έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Οι προσλήψεις θα περιλαμβάνουν πλήρους απασχόλησης, μερικής απασχόλησης και εποχιακούς εργαζομένους με ωριαίες αμοιβές που κυμαίνονται από 17 έως 28 δολάρια την ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ορισμένοι νεοπροσληφθέντες, μάλιστα, θα δικαιούνται μπόνους που κυμαίνονται από 1.000 έως 3.000 δολάρια.

Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ συνήθως αυξάνει τις προσλήψεις το φθινόπωρο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα έχει αρκετούς εργαζόμενους για την κρίσιμη εορταστική περίοδο αγορών, ξεκινώντας με μια ανακοίνωση που αναδεικνύει τις αυξήσεις μισθών και τα σχέδια στελέχωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρυσι, η Amazon δήλωσε ότι θα προσλάβει 150.000 εργαζόμενους. Το 2019, η εταιρεία δεσμεύτηκε να προσλάβει 200.000 εποχικούς εργαζόμενους.

Η Amazon είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στις ΗΠΑ, πίσω από την Walmart. Η εταιρεία απασχολούσε 1,46 εκατομμύριο άτομα παγκοσμίως στο τέλος του Ιουνίου. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους εργάζονται στο τεράστιο τμήμα logistics της εταιρείας, κυρίως στις αποθήκες.

Η Amazon έχει «ταλαιπωρηθεί» από εργατικές αναταραχές τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία αμφισβητεί τις εκλογές στις οποίες περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοι σε μια αποθήκη στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης κέρδισαν το δικαίωμα να εκπροσωπούνται από συνδικάτο. Σημειώνεται ότι παρόμοιες προσπάθειες σε άλλες αποθήκες έχουν αποτύχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com