Η ανάδυση του Ripple

Η ανάδυση του Ripple

Η τιμή του κρυπτονομίσματος αυξήθηκε κατά 33% σε λίγες μόνο μέρες.

Το Ripple, το κρυπτονόμισμα που έχει σχεδιασθεί για τράπεζες και μεταφορά χρημάτων σε όλο τον κόσμο, γράφει ιστορία.

Το XRP -όπως λέγεται η νομισματική μονάδα του Ripple- πέρασε το 1 δολάρια για πρώτη φορά στις 21 Δεκεμβρίου και πενταπλασίασε την αγοραία αξία του σε πάνω από 50 δισ. δολάρια την εβδομάδα εκείνη.

Την Παρασκευή, το κρυπτονόμισμα έφτασε στα 1,90 δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 33%, προτού σταθεροποιηθεί στα 1,85 δολάρια.

Συνολικά, η τιμή του Ripple αυξήθηκε φέτος κατά 28.000% – ναι, σωστά διαβάσατε – και είναι πλέον το τρίτο κρυπτονόμισμα του κόσμου από πλευράς αξίας, σύμφωνα με δεδομένα της CoinMarketCap.

Γιατί το Ripple ανήλθε από ένα μάλλον στάσιμο κρυπτονόμισμα σε ένα κρυπτονόμισμα συνολικής αξίας 71,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων; Η απάντηση δεν είναι διόλου σαφής.

Το Ripple απέφυγε τις καθοδικές πιέσεις που αντιμετώπισαν άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, την περασμένη εβδομάδα. Η αύξηση της τιμής του μπορεί να οφείλεται σε πρόσφατες συνεργασίες με τράπεζες όπως η American Express και νέες προσλήψεις από τη Facebook και αλλού.

Επίσης, τα hedge funds επιδεικνύουν την αφοσίωσή τους προς το Ripple, ενώ η αύξηση της τιμής του μπορεί να αποδοθεί και στην Ιαπωνία, μια χώρα ιδιαίτερα φιλική προς τα κρυπτονομίσματα.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι αποδεδειγμένα μια εντελώς ασταθής επένδυση.