Η ανακύκλωση καψουλών καφέ είναι το πρώτο βήμα για την πράσινη μετάβαση στο γραφείο

Η ανακύκλωση καψουλών καφέ είναι το πρώτο βήμα για την πράσινη μετάβαση στο γραφείο
Κάθε κάψουλα που ανακυκλώνεται είναι ακόμη ένα σημαντικό βήμα για έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ανησυχίες για το κλίμα, οι επιχειρήσεις επανεξετάζουν τις πρακτικές τους για να “αγκαλιάσουν” τη βιωσιμότητα. Η Nespresso Professional, πιστή στον αγώνα της για ένα καλύτερο περιβάλλον, στέκεται αρωγός σε αυτή την καθημερινή προσπάθεια για αειφορία.

Βιώσιμος καφές με το πάτημα ενός κουμπιού

Οι επαγγελματικές μηχανές καφέ της Nespresso Professional, είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος για κάθε εργασιακό χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Zenius, ένα μοντέλο με υψηλή ενεργειακή απόδοση που παρέχει μια μεγάλη γκάμα ποικιλιών, για ζεστό και κρύο καφέ. Η Zenius χρησιμοποιεί μόνο την απαραίτητη ποσότητα καφέ, νερού και ενέργειας που χρειάζεται για κάθε φλιτζάνι, σερβίροντας την τέλεια ποσότητα και ποιότητα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, σε συνδυασμό με το Aeroccino, μπορεί να ετοιμάσει ακόμα περισσότερα ροφήματα με ζωικό και φυτικό γάλα.

Όσον αφορά τη γεύση, η Nespresso Professional συνεχίζει το μακροχρόνιο project της με τη Rainforest Alliance με το AAA Sustainable QualityProgram, μέσω του οποίου επιδιώκει να εξασφαλίσει την προμήθεια κορυφαίας ποιότητας καφέ με βιώσιμες μεθόδους, στηρίζοντας παράλληλα τους παραγωγούς των κοινοτήτων με τις οποίες συνεργάζεται.

Country: Colombia
Country: Colombia

Η ανακύκλωση ως εταιρική ευθύνη

Η δέσμευση της Nespresso στη βιώσιμη ανάπτυξη αποτυπώνεται σε όλες τις ενέργειές της. Ξεκινώντας από την παραγωγή των κόκκων και τον σχεδιασμό των επαγγελματικών μηχανών, συνεχίζει μέχρι και στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία στους συνεργάτες της, όπως η ανακύκλωση του αλουμινίου των καψουλών και του καφέ.

Η Nespresso δεν έχει επιλέξει τυχαία το αλουμίνιο για την μεριδοποίηση. Εκτός από ανακυκλώσιμο, είναι ένα από τα καλύτερα υλικά για την προστασία της ποιότητας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την ένταση της γεύσης και του αρώματος των καφέδων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, μέσα από μια απλή κυκλική διαδικασία, όπου διαχωρίζεται το αλουμίνιο από τους κόκκους καφέ, κάθε κάψουλα ανακυκλώνεται, αποκτώντας και πάλι ζωή ως ένα διαφορετικό αντικείμενο καθημερινής χρήσης, όπως ένα ποδήλατο Vélosophy, ένα απλό στυλό ή κάψουλες καφέ. Όσο για τα υπολείμματα καφέ, κομποστοποιούνται και χρησιμοποιούνται σαν φυσικό λίπασμα και βελτιωτικό εδάφους.

Ανακύκλωση καψουλών με τρία απλά βήματα

Η Nespresso Professional δίνει στους συνεργάτες της τη δυνατότητα ανακύκλωσης των καψουλών με τρία απλά βήματα:

  • Προμηθεύει δωρεάν τις σακούλες ανακύκλωσης μέσω του Nespresso Professional Showroom, του τηλεφωνικού κέντρου, ή του ιστότοπου της.
  • Προτείνει να γεμίσουν την σακούλα ανακύκλωσης με χρησιμοποιημένες κάψουλες μέχρι την ένδειξη “μέγιστη ποσότητα” και να την σφραγίσουν.
  • Τέλος, προσκομίζουν τη σακούλα, είτε στο κοντινότερο σημείο ανακύκλωσης Nespresso καψουλών, είτε στο Nespresso Professional Showroom ή την παραδίδουν  στον courier της παραγγελίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της Nespresso Professional δεν περιορίζεται μόνο στο καφέ που καταναλώνεται στον χώρο εργασίας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να φέρουν από το σπίτι τους τις χρησιμοποιημένες κάψουλες και να τις τοποθετήσουν στις σακούλες ανακύκλωσης του γραφείου, συμβάλλοντας έτσι ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια για έναν βιωσιμότερο τρόπο ζωής. Σε εταιρείες και ξενοδοχεία με μεγάλη κατανάλωση η Nespresso Professional παρέχει δωρεάν ειδικό κάδο ανακύκλωσης καψουλών.

Καθώς η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή, οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την ανάγκη να προσαρμοστούν και να συμβάλουν θετικά στο περιβάλλον. Η ανακύκλωση καψουλών καφέ μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό βήμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια σημαντική κίνηση προς την οικοδόμηση ενός βιώσιμου χώρου εργασίας. Δίνοντας προτεραιότητα στις πράσινες πρωτοβουλίες, οι οργανισμοί μπορούν όχι μόνο να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπό τους, αλλά και να εμπνεύσουν αλλαγές που προωθούν την αρμονική σχέση μεταξύ του επιχειρηματικού οικοσυστήματος και του πλανήτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: