Η APIVITA γιόρτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

Η APIVITA γιόρτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

Η APIVITA αφιέρωσε την εβδομάδα 14 – 20 Μαΐου στη ΜΕΛΙΣΣΑ με αφορμή τον πρώτο επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας.

Η APIVITA αφιέρωσε την εβδομάδα 14 – 20 Μαΐου στη ΜΕΛΙΣΣΑ με αφορμή τον πρώτο επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 20η Μάϊου ως την ημερομηνία αφιερωμένη στη μέλισσα, έπειτα από εισήγηση της Ένωσης Σλοβένων Μελισσοκόμων.

Μέσα από ποικίλες δράσεις που πραγματοποίησε, η APIVITA είχε στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες στη βιώσιμη ανάπτυξη, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τον φθίνοντα αριθμό τους. Η επικονίαση, η γονιμοποίηση δηλαδή του άνθους για να γίνει καρπός, είναι το πολυτιμότερο αγαθό που προσφέρουν οι μέλισσες στον άνθρωπο και το περιβάλλον, δεδομένου ότι το 1/3 των καλλιεργειών παγκοσμίως βασίζεται στην επικονίαση.

Βασική πηγή έμπνευσης της APIVITA είναι η μέλισσα, η οποία επικρατεί ακόμη και στο όνομά της, το οποίο προέρχεται από τις λατινικές λέξεις APIS (Μέλισσα) και VITA (Ζωή) και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας». Η μέλισσα απεικονίζεται και στο λογότυπό της, που είναι εμπνευσμένο από τις «Μέλισσες των Μαλίων», το μοναδικό μινωικό κόσμημα της Μέσης Εποχής του Χαλκού που αντικατοπτρίζει τη γονιμότητα και την αρμονία.

Generic / Bee Event στο αεροδρόμιο.
Generic / Bee Event στο αεροδρόμιο.
Bee Event στο αεροδρόμιο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας, η APIVITA υποδέχθηκε για μελισσοκομική ξενάγηση στις βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της στο Μαρκόπουλο, παιδιά από τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και το Kelley School of Business των ΗΠΑ.

Επίσης, διοργανώθηκε γαστρονομική εκδήλωση με βάση το μέλι για τους εργαζόμενους με τον Σεφ του εστιατορίου HYTRA, κ. Τάσο Μαντή, αλλά και ένα “Honey Bee Breakfast” στο The APIVITA Experience Store στο Κολωνάκι, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σλοβενίας με εκλεκτούς προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Απόστολου και κ. Γιάννης Τσιρώνης αντίστοιχα, καθώς και πρέσβεις από πολλές χώρες όπως των ΗΠΑ, της Ρουμανίας, της Ισπανίας, της Χιλής, του Ισραήλ, του Μεξικό, του Καναδά, της Ιαπωνίας κ.α. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχοντες καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.

Τέλος, την Κυριακή 20 Μαΐου, η APIVITA γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρας της Μέλισσας με ένα περίπτερο ευαισθητοποίησης στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια μοναδική εμπειρία γύρω από τη ζωή της μέλισσας με υπέροχες εκπλήξεις.

Γαστρονομική εκδήλωση στο εργοστάσιο της APIVITA.                                      Παυλάκου Αναστασία (Corporate Affairs Manager, APIVITA),                                         Anita Pipan (Ambassador of the Republic of Slovenia in Athens), Τάσος Μάντης (Chef Hytra                                         restauranat), Νίκος Κουτσιανάς (Πρόεδρος, APIVITA), Σωτήρης Πάστρας (CSR Manager,                                                          APIVITA)  –  η ονομασία γίνεται από αριστερά.
Γαστρονομική εκδήλωση στο εργοστάσιο της APIVITA. Παυλάκου Αναστασία (Corporate Affairs Manager, APIVITA), Anita Pipan (Ambassador of the Republic of Slovenia in Athens), Τάσος Μάντης (Chef Hytra restauranat), Νίκος Κουτσιανάς (Πρόεδρος, APIVITA), Σωτήρης Πάστρας (CSR Manager, APIVITA) – η ονομασία γίνεται από αριστερά.
Γαστρονομική εκδήλωση στο εργοστάσιο της APIVITA.
Παυλάκου Αναστασία (Corporate Affairs Manager, APIVITA),
Anita Pipan (Ambassador of the Republic of Slovenia in Athens), Τάσος Μάντης (Chef Hytra
restauranat), Νίκος Κουτσιανάς (Πρόεδρος, APIVITA), Σωτήρης Πάστρας (CSR Manager,
APIVITA).

Συνοδοιπόροι σε αυτές τις πρωτοβουλίες ήταν η Πρεσβεία της Σλοβενίας στην Αθήνα και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι δράσεις τελούσαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και είχαν Χορηγό Επικοινωνίας το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.