Η Apple ανακοίνωσε τη νέα Σειρά 5 του Apple Watch- Οι καινοτομίες και το κόστος

Η Apple ανακοίνωσε τη νέα Σειρά 5 του Apple Watch- Οι καινοτομίες και το κόστος
epa07833097 Apple Vice President Product Marketing, Apple Watch, Stan Ng speaks during the Apple Special Event in the Steve Jobs Theater at Apple Park in Cupertino, California, USA, 10 September 2019. EPA- EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόνο τον τελευταίο χρόνο, οι πωλήσεις Apple Watch ξεπέρασαν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook.

του Aaron Pressman

Η Apple παρουσίασε χθες την πέμπτη γενιά του smartwatch της, ή αλλιώς Apple Watch Series 5. Το νέο, ανανεωμένο μοντέλο θα έχει μια συνεχώς ανοιχτή οθόνη, μια νέα εφαρμογή πυξίδας, και πλαίσιο από νέα υλικά. Συγκεκριμένα, εκτός από το αλουμίνιο και το ατσάλι που χρησιμοποιήθηκαν στα πλαίσια των περσινών μοντέλων, η Apple λανσάρει ρολόγια με κεραμικό πλαίσιο και πλαίσιο από τιτάνιο.

Με τις πωλήσεις των iPhone να ακολουθούν πτωτική πορεία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Apple βασίζεται περισσότερο παρά ποτέ στην ώθηση που μπορεί να προκύψει από τις φορετές συσκευές. Σε αυτές συγκαταλέγονται η νέα Σειρά 5 του Apple Watch και τα δημοφιλή ασύρματα ακουστικά AirPod.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο, οι πωλήσεις Apple Watch ξεπέρασαν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook.

Η τιμή των νέων ρολογιών θα ξεκινά από τα 400 δολάρια, όπως συνέβη και πέρυσι με τη Σειρά 4 του Apple Watch. Τα μοντέλα που μπορούν να μπουν στο διαδίκτυο χωρίς συνδεδεμένο iPhone έχουν τιμή εκκίνησης τα 500 δολάρια, ενώ το μοντέλο με θήκη τιτανίου αρχίζει από τα 800 δολάρια. Η Apple θα συνεχίσει να πουλάει το μοντέλο της Σειράς 3, με τιμή που ξεκινά από τα 200 δολάρια.

Η νέα «always-on» οθόνη σημαίνει ότι για πρώτη φορά ένας χρήστης του Apple Watch μπορεί να ρίχνει μια κλεφτή ματιά στην ώρα ή σε άλλα δεδομένα της οθόνης χωρίς να σηκώνει τον καρπό του. Αυτό είναι ιδιαίτερα πρακτικό «όταν θες να δεις την ώρα στα γρήγορα», όπως είπε ο διευθυντής προϊόντος Stan Ng στη χθεσινή παρουσίαση της Apple.

Η Apple είναι πρώτη σε πωλήσεις smartwatch, αλλά η νέα Σειρά 5 είναι αντιμέτωπη με αυξημένο ανταγωνισμό από τη Fitbit, τη Garmin, και μια σειρά fashion brands που κατασκευάζουν ρολόγια με λογισμικό από τη Google.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Fitbit ανακοίνωσε το νέο της smartwatch Versa 2, το οποίο έχει λιγότερες λειτουργίες από εκείνες των συσκευών της Apple αλλά κοστίζει μόνο 200 δολάρια. Και η Garmin, η οποία προσπαθεί να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει με την Apple στον κλάδο των premium ρολογιών, ανανέωσε τη δική της σειρά συσκευών επίσης την περασμένη εβδομάδα.